Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is een hypnagoge schok zichtbaar?

Kun je het zien als iemand een hypnagoge schok krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is merkbaar. Hypnagoge schokken worden gewoonlijk één of twee keer waargenomen tijdens de nacht. De hypnagoge schok of slaapstuip is een onwillekeurige stuiptrekking van de spieren die zich vaak voordoet tijdens de overgang van waken naar slapen. Het wordt vaak beschreven als een vallend gevoel of een elektrische schok; dit veroorzaakt dan de hypnagoge schok. Deze stuiptrekkingen zijn niet gevaarlijk voor de persoon zelf maar kan tot schrik-reacties leiden van de persoon die zich ernaast bevindt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypnagoge_schok

Ja, De hypnagoge schok of slaapstuip. Dit is het vervelende gevoel dat we soms ontwaren wanneer we tussen slaap en wakker vertoeven en het ineens net lijkt of we in een put vallen. Soms kan dit als een elektrische schok gewaargeworden worden. De slaapstuip betreft een onwillekeurige stuiptrekking van spieren. Deze schok komt normaal e1 à 2 keer per nacht voor (al dan niet bewust gewaarwordend door de persoon). Men heeft het meeste kans op een slaapstuip wanneer men oververmoeid is of eigenlijk erg oncomfortabel ligt.

Bronnen:
http://webcache.googleusercontent.com/sear...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100