Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijg ik zo snel rode plekken?

Ik krijg heel snel rode plekken op mijn lichaam.

Bijvoorbeeld als ik me even op m'n buik ga krabben, wordt het al heel snel rood, terwijl ik echt niet gewelddadig bezig ben op mijn buik.

Ook als ik me ergens tegen stoot wordt het heel snel rood. En niet alleen als het warm is, of als ik me heb ingespannen.

Ik heb er zelf geen last van, jeukt ook niet of iets. Maar ik vroeg me af of iemand weet wat het kan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt gewoon een heel gevoelige huid. Dat heb ik ook, daar is niets aan te doen.

Dat heeft meestal te maken met de gevoeligheid van kleine bloedvaatjes die zich aan het uiteinde van de huid bevinden.

Ik denk dat je dermografisme bedoelt. Zie informatie in de onderstaande link. Het heeft te maken met mestcellen die door druk histamine uitscheiden. Histamine is een stofje dat ook bij allergieën vrijkomt en voor roodheid/jeuk zorgt. Mijn ervaring is dat als de druk minder groot is, je vaak de roodheid (zonder de jeuk) ziet. Is de druk groter, ook de 'blaren'. Je ziet dit dermografisme vaak bij allergische personen. Toegevoegd na 8 minuten: Het verschijnsel schijnt bij 3-5% van de bevolking in meerdere of mindere mate voor te komen. Zie informatie van vereniging voor huidartsen (tweede link)

Bronnen:
http://www.huidarts.info/documents/default...
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100