Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe snel ga je dood aan lyme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat valt niet te voorspellen en dat ligt er dus ook maar net aan hoe erg het is. De ziekte is vaak namelijk niet dodelijk echter soms komt het voor dat er bepaalde ziekteverschijnselen te erg zijn waardoor er vitale functies verstoord worden wat wel kan lijden tot de dood maar meestal niet. Ik denk niet dat je kunt bepalen hoe snel dit dus gaat, aangezien het meestal helemaal niet gebeurd.

Lyme ziekte, Lyme-borreliose of ziekte van Lyme, is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door Borrelia burgdorferi, een spiraalvormige bacterie (spirocheet) van drie tot acht micrometer. Het is een vectorziekte die wordt overgedragen door de schapenteek Ixodes ricinus. De ziekte is genoemd naar het plaatsje Lyme in Connecticut, waar in 1975 een epidemie van deze ziekte optrad...... Je gaat er niet dood van, maar kan wel erg ziek van worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymeziekte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100