Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een week oorontsteking en daarvoor pillen en spray gehad. Hoe kan het dat ik steeds slechter hoor?

In het begin zat het oor dicht, er stond veel druk op en hoorde alleen geruis. Nu heb ik het gevoel dat ik het ruizen steeds erger wordt en ik hoor nog steeds slecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een oorontsteking is het altijd raadzaam om na 5 dagen à een week terug naar je arts te gaan voor controle. Zeker omdat je nog lang niet klachtenvrij bent zou ik een afspraak maken als ik jou was. Voor morgen.

Maar 1 advies, dat kan je hier niet oplossen. Zorg dat je een afspraak krijgt bij de specialist via dokter.

Ik heb dit ook gehad, ik had een gehoorgang ontsteking en dat ben ik nog zeker niet vergeten. Als je een oorontsteking hebt, dan is het meestal je middenoor die een beetje is opgezwollen. Hierdoor kan je gehoorgang (gedeeltelijk) worden afgesloten. Er gevolg hier van is dat de stemmen verder weg klinken, dus slechter. Als er een kleine opening ontstaat tussen het gezwollen middenoor en de gehoorgang kan daar, door de druk die is ontstaan in het trommelvlies kan er met grote snelheid een beetje lucht ontsnappen. Dit verklaart de ruis. Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden en beterschap voor nu.

Ik heb dit zo'n 8 keer gehad en het is heel verstandig om er wat babyolie in te doen en dan laten uitzuigen door de kno arts

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100