Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vaak verkouden

Ik ben de laatste tijd steeds vaker heel verkouden, dus snotterig en hoor veel minder. Ik wil hier echt van af en vroeg me af of iemand een goed middel heeft tegen verkoudheid. Ivm drukke studie zou dit wel handig zijn!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik tegen verkoudheid een middel mag noemen is het Kaloba. Voor wat het verminderde gehoor betreft adviseer ik om de huisarts je oren te laten onderzoeken omdat er vocht achter je trommelvliezen kan zijn ontstaan als gevolg van je verkoudheid. Als de klachten aanhouden zou ik een verwijzing vragen naar de KNO-arts.

Bronnen:
Ervaring

Een verkoudheid hoort niet langer dan een week te duren met mogelijke uitschieters naar een dag of 14. In jouw geval zou ik denken aan een allergie of iets dergelijks. Voor een middel kun je het beste toch naar je huisarts gaan. Zelf gebruik ik vitamine C om mijn weerstand te ondersteunen maar dat zal bij een allergie niet werken.

+ maak voordat je naar school gaat een pan met kokend heet water, en ga er met je gezicht boven hangen met een handdoek over je hoofd. hierdoor komt snot los, en dat is een stuk makkelijker als je naar school moet, dat je niet de hele tijd je snot ''terug zit te snuiven''

Het lijkt mij ook dat je met een of andere allergie te maken hebt. Ik ben zelf niet zo'n geweldige huisvrouw, en als het me gaat opvallen dat ik erg veel zit te snotteren, dan laat ik het eens flink doorwaaien in huis, stofzuig ik onder het bed en haal ik het stof bovenop de kasten weg (of eigenlijk mijn vriend, die is daar wat beter in), enz. En dan scheelt dat enorm. Ook is het misschien interessant om te weten dat toen ik nog rookte, ik de hele winter lang snotterig was, dus 's morgens vaak meerdere zakdoekjes opmaakte voordat ik de deur uit ging. Toen ik eenmaal gestopt was, werd dit veel minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100