Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe voorkom ik kramp?

Ik voel vaak mijn kramp al een beetje aankomen. Mijn spieren worden dan stijf en voelen beurs. Wat kan ik op dat moment doen om die erge kramp dan te voorkomen (of in ieder geval verminderen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Regelmatig rek- en strekoefeningen doen! Als je de kramp voelt aankomen, kun je ook voorzichtig rekken, zie hier: http://www.blessure-aanwijzer.nl/rekoefeningen_algemeen.htm Als het erg vaak en 'zomaar' gebeurt, dus zonder dat je aan het sporten bent of al lang in 1 houding zit, kun je met je huisarts overleggen, soms kan het komen door bijvoorbeeld een laag kaliumgehalte.

Ik kreeg vandaag magnesiumtabletten (en dus GEEN kalium!) van de dokter, bij klachten over kramp. Die tabletten kun je overigens zonder recept kopen bij de apotheek, ze kosten geloof ik 3ct per stuk....

Naast rekken ook voldoende water drinken en je spieren warm houden helpt bij mij. Na het sporten (squash) heb ik het soms en dan komt het meestal door een combinatie van die drie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100