Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen tegen een stijve schouder?

Ik heb heel lang getypt en blijkbaar in een verkeerde houding want nu is mijn schouder stijf, wat kan ik hier tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

rusten, in je lichaam de kans geven om zichzelf te herstellen. Dus al het " verkeerde" eventjes niet meer doen, of jezelf corrigeren hierin. Met rusten bedoel ik niet helemaal niet meer gebruiken, maar alles met beleid gebruiken en een mate van concentratie. Op zich kan je blij zijn dat het gebeurt, want het geeft je de mogelijkheid om erg veel te leren van jezelf en hoe je alles doet. Hierin heb je dus ook de mogelijkheid gekregen om jezelf te gaan corrigeren.

Masseren met tijgerbalsem.

Smeer er calendulan op. Verkrijgbaar bij de drogist of kruidvat.

Neem een lekker warme douche, of als je een bad hebt ga lekker een tijdje in bad zitten. Laat daarna als er iemand in huis is diegene je schouder masseren, bij voorkeur met iets als bodylotion ofzo. Ben je alleen probeer dan met je andere hand je zere schouder te masseren. Trek vervolgens iets warms aan, duik lekker in een hoek van de bank met een wijntje, goede film op en lekker niets meer doen. Dan zal je je morgen al een stuk beter voelen!

bewegen

huisdokter of specialist fysische geneeskunde raadplegen, met een spuitje van cortisone ben je er zo van af.

een warme kruik op leggen, een sjaal op leggen, massage vragen aan een medebewonder. Succes!

Als het eenmalig is, dan gaat het met rust wel voorbij. Als het een terugkerende pijn is, dan richting huisarts met doorverwijzing naar de fysiotherapie en/of röntgenfoto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100