Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik iets uit mijn oog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik altijd doe. Is van m'n hand een kommetje maken er water in doen en dat als het ware in m'n oog gooien. En dat werkt vaak het beste.

vul een kom met water ofzo , en ga er met je gezicht in en knipper onder water met je ogen

Niet bang zijn om het witte gedeelte van je oog aan te raken, ik heb lenzen en ik doe het elke dag. Gewoon je vinger nat maken en het vuiltje (of wat het ook is) er af vegen. Als het niet helpt kun je wat water in je oog spuiten, of gewoon heel erg vaak knipperen dan gaat het vuiltje meestal naar je ooghoeken toe. Succes!

Ogen wijd open en met je vinger naar de neus toe wrijven.

Je moet iemand anders je ooglid laten omklappen door er bijvoorbeeld een lucifer onder te houden en het ooglid daar overheen te trekken. Dan kun je met een zaklantaarn zien of er iets in zit. Hoe het kunt verwijderen, hangt af van wat er in je oog zit en hoe goed je tegen gepruts in je oog kan. Een vuiltje verwijder je gemakkelijk met een wattenstaafje, een staalsplinter blijf je vanaf en laat je door de huisarts verwijderen. Die heeft een speciaal fraisje en een lidocaïnedruppels om het ook te verdoven. Toegevoegd na 1 minuut: freesje Toegevoegd na 2 minuten: Vaak voel je iets in je oog, maar is het er al weer uit. Dan voel je alleen de beschadiging van het hoornvlies.

mijn moeder zei dat je juist in je andere oog moest gaan wrijven want dan zou het gaan tranen maar of dat nou waar is.. ik doe altijd ogen zo lang mogenlijk open houden en dan gaan ze tranen en komt het vuiltje wel mee, of zoals iedereenzegt water in je oog "gooien" ;)

uiteraard hangt het ervan af wat er in zit maar bv een ooghaar haal ik er altijd uit door aan een tisseus een puntje draaien, beetje vochtig maken en dan langs de haar trekken richting neus dan plak de haar vanzelf aan de tisseus. Wat ook heel verstandig is: uit voorzorg in huis halen, een oogbadje te koop bij de apotheek, dan spoelen met gekookt of gedistilleerd water

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100