Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kun je eten als je last hebt van obstipatie?

Van bepaalde soorten fruit ga je heel erg poepen. Welke zijn dat ook alweer? Zijn er nog meer huis-tuin-en-keukenmiddeltjes voor als je last hebt van obstipatie?

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik bedoel het niet op de lange termijn, maar als een soort ehbo (eerste hulp bij obstipatie). Mijn dochter (8) kan namelijk op dit moment moeilijk naar de wc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

pruimen.. Toegevoegd na 1 minuut: je kan de pruimen ook even koken.. en dan fijnmaken.. en het vocht opdrinken.. gegarandeerd dat je na de wc kan... Toegevoegd na 1 minuut: je kan de pruimen ook even koken.. en dan fijnmaken.. en het vocht opdrinken.. gegarandeerd dat je na de wc kan... Toegevoegd na 1 minuut: je kan de pruimen ook even koken.. en dan fijnmaken.. en het vocht opdrinken.. gegarandeerd dat je na de wc kan...

pruimen,pruimedanten( ff laten weken in wat water) en wat óók wel wil helpen,zijn abrikozen.

peren, druiven, pruimen, vijgen, dadels, aardbeien, frambozen, melasse.

Bronnen:
http://www.stoelgang.com/

let ook op dat ze geen dingen eet die "verstoppen", zoals appels of appelsap, chocolade, witte rijst etc.... als het echt niet gaat: er bestaan fruitbonbons die obstipatie oplossen. neem wel de zachte formule, zonder sennabladeren, want dat werkt soms té hard. Bij mijn dochtertje moest ik soms een glycerine suppo opsteken, omdat de stoelgang was uitgedroogd en een soort "stop" vormde. Met andere woorden : de dingen moeten soms ook "van onderaan" aangepakt worden. Leuk is het niet natuurlijk, maar met een beloning achteraf komt het wel goed.

Volle melk drinken. Een paar glazen zijn genoeg (als je het niet echt gewend bent, want je lichaam kan zich er op instellen en dan werkt het niet meer).

Drinkt ze genoeg water? Ik heb de indruk dat kinderen tegenwoordig geen water meer drinken, alleen maar sapjes en zoete yogurtdrankjes en chocomel? Dus: Gewoon water, lauw water. Veel bewegen: Kinderen moeten minstens een uur per dag intensief bewegen, bijvoorbeeld buitenspelen, fietsen, zwemmen of sporten. Veel kinderen doen dit vanzelf, als u ze de ruimte geeft. Let op: Iets waarvan je meteen heel erg gaat poepen is echt wel slecht voor een mens z'n spijsverteringsorganen, zeker voor een kind. Op dit moment moeilijk naar de wc is toch geen probleem. Pas als ze er echt last van heeft en/of langere tijd niet kan dan kan het een probleem worden. Bij langdurige verstopping krijgt uw kind een laxeermiddel voorgeschreven. Dit zijn medicijnen die ervoor zorgen dat uw kind gemakkelijker kan poepen. Geef uw kind geen laxeermiddelen zonder overleg.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

'S morgens een glas lauw water is altijd goed bij obstipatie. Wat je goed in de gaten moet houden is, of je dochter voldoende vezels binnenkrijgt: Twee sneetjes donker roggebrood met boter kunnen wonderen doen!

Gedroogde pruimen werken echt goed. Bij de Lidl hebben ze een doosje gedroogde pruimen, deze zijn niet zo groot en eten lekker weg.

Wij gaven in het ziekenhuis sennocoltabletten aan patienten met een lichte verstopping. Je deze tabletten bij de drogist kopen. Sennocol is een zuiver natuurproduct, verkregen uit Senna peulen. Elke tablet bevat 185 mg van het gestandaardiseerde Senna-concentraat. Sennocol prikkelt de darmwand, waardoor deze tot meer beweging wordt aangezet en de ontlasting sneller en makkelijker tot stand komt. Het duurt ongeveer een halve dag voor Sennecol werkt. Verder is het belangrijk veel vezelrijk voedsel te eten en goed te drinken (anderhalve tot 2 liter vocht per dag). Mocht de verstopping regelmatig terugkomen of na 14 dagen niet over zijn, dan is een bezoek aan de huisarts raadzaam.

Bronnen:
http://medapharma.nl/Producten/Zelfzorggen...

Naast alle voedingsadviezen die je al hebt gehad zou ik adviseren om veel te bewegen; als ik thuis kom na een stuk hardlopen kan ik linea recta door naar het toilet..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100