Kan ik een narcose krijgen?

Morgen moet ik dus naar het ziekenhuis, naar de kaakchirurg. Om een tand te laten trekken (melktand). Want ik ben nogal sloom met het wisselen. Maar na dat de tand is getrokken was het dus de bedoeling om in mijn tandvlees te snijden, en dan een haakje op de tand te plaatsen (dat later weer vast gemaakt zou kunnen worden aan een beugel).

Maar ik geloof dat je hiervoor een plaatselijke verdoving krijgt (?) En dat heb ik ook een keer gehad bij de tandarts omdat er 4 tanden getrokken moesten worden kreeg ik 8 verdovingen. En ik vond het echt heel pijnlijk, dus ik vroeg me af, kan ik ook een narcose krijgen?

Toegevoegd na 1 dag:
Uiteindelijk heb ik vandaag gewoon normale verdovingen gekregen (omdat ik niet zeurderigbover wou komen :) ) Het waren er volgensmij 4 , en veel minder pijnlijk dan bij de tandarts. Alleen was het wat minder fijn toen ik thuiskwam en de verdoving uitgewerkt was..

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zul je met de tandarts / kaakchirurg moeten overleggen. Een narcose is eerlijk gezegd niet zomaar wat, en kleven er ter dege risico's aan. Dus als het niet strikt noodzakelijk is, zullen ze altijd de voorkeur geven aan een plaatselijke verdoving, zeker bij zo'n kleine (hoewel absoluut pijnlijke, dat zal ik niet ontkennen) ingreep. Overigens klinkt het allemaal heel eng, in je tandvlees snijden, haakjes plaatsen, maar toch is het minder heftig dan vier tanden trekken. (Hoe krijg je dat voor elkaar ??) Vermoedelijk zal de arts je gerust kunnen stellen. Heb je extreme tandartsangst, dan is echter een lichte narcose ('roesje') zeker niet ongebruikelijk.

Narcose krijg je niet op verzoek, maar alleen in het geval dat het noodzakelijk is. Narcose is namelijk een grote ingreep waar risico's aan zijn verbonden in vergelijking met plaatselijke verdoving, dus je doet het niet zomaar. In dit geval is het hoogstwaarschijnlijk niet noodzakelijk, dus mijn antwoord is nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100