Hoe lang kan je rauwe/ongepasteuriseerde zuurkoolsap bewaren in de koelkast?

Ik koop regelmatig biologische zuurkool van het merk Kramer (zie afbeelding in bijlage), daar zit 500g zuurkool in (inclusief het sap). Ik eet zo één pakje in 3 dagen op (verwerk het rauw in 3 maaltijden).

Tot nu toe gooide ik het sap in het pakje altijd weg maar ik vind het een beetje zonde, aangezien daar toch ook enorm veel prebiotica in zitten?

Nu is mijn vraag, hoe lang kan ik dat sap (in een gesloten glazen flesje) in de koelkast bewaren als ik het rauw wil opdrinken?

Toegevoegd op 20 februari 2020 12:49: trefwoorden, subcategorie

Weet jij het antwoord?

/2500

Prebiotica is een leuk duur woord, maar in het geval van zuurkoolsap is het vooral melkzuur en melkzuurbacteriën. Het prebiotische kan je dan vergelijken met b.v. Yakult (vanwege de melkzuurbacteriën). Omdat het sap vrij zuur is kan je het makkelijk een week in de koelkast bewaren.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Prebiotica

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100