Hoeveel gram rauwe gember moet je per dag eten om er gezondheidseffecten van te mogen verwachten?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Diëten & Voeding. Vragen over alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, gebit, genotmiddelen, lichamelijke klachten, medicijnen, optiek, psyche, seksualiteit en ziekten vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik zou graag dieetzout willen kopen wat natriumarm is maar wel rijk aan kalium.
Er zijn 2 merken maar ik kan maar niet kiezen tussen de 2. De één bevat kaliumcitraat en het ander kaliumchloride.
Als ik het goed begrijp is kaliumcitraat niet zo belastend voor de nieren terwijl kaliumchloride wel zo is?
Wat ik mij vooral ook afvraag is, zijn beide vormen van kalium goed opneembaar?
Rijstgriesmeel wordt vooral gebruikt in pudding recepten, maar is het mogelijk om met rijstgriesmeel + een binder zoals xanthaangom alsnog pannenkoeken mee te bakken?
Verder vraag ik mij af wat het verschil is tussen rijstgriesmeel en witte rijstmeel?
Iemand in mijn omgeving overweegt een maagverkleining. Nu is ze erg nieuwsgierig, vooral naar het sociale aspect van het zich aan een dieet moeten houden.
B.v. uit eten met vrienden. Kan dat nog ? En hoe gaat dat dan ? Neemt men dan kleinere porties van alles, of moet er een keuze gemaakt worden waar heel veel gerechten al bij afvallen omdat ze niet de juiste voedingsstoffen bevatten ?
En op vakanties ? Met name georganiseerde groepsreizen waar men vaak met z'n allen bij een bepaald restaurant terecht komt. Is er dan altijd wel wat te vinden, of moet men terugvallen op meegenomen speciale rantsoenen ?
Kortom: kan men nog een beetje 'normaal' mee eten met "wat de pot schaft" of is de impact veel groter en moet men veel meer vooruit plannen ?
Ik koop regelmatig biologische zuurkool van het merk Kramer (zie afbeelding in bijlage), daar zit 500g zuurkool in (inclusief het sap). Ik eet zo één pakje in 3 dagen op (verwerk het rauw in 3 maaltijden).
Tot nu toe gooide ik het sap in het pakje altijd weg maar ik vind het een beetje zonde, aangezien daar toch ook enorm veel prebiotica in zitten?
Nu is mijn vraag, hoe lang kan ik dat sap (in een gesloten glazen flesje) in de koelkast bewaren als ik het rauw wil opdrinken?
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing