Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn in Nederland medijzijnen beschickbaar van de aboriginals?

Ik heb zelf heel veel boeken over aboriginals en er staat in dat ze uitstekend genezen kunnen zonder een doktor nodig te hebben en gewoon alleen door natuurmiddelen toe te dienen,maar waarom is er zo weinig informatie over en weet iemand op het überhaupt medijzijnen bestaan door aboriginals gemaakt?En ja waar kun je deze kopen of bestellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als proef heeft men een paar jaar geleden een aantal Aboriginals die de westerse leefgewoonten had aangenomen een poos de leefwijze van hun voorouders laten volgen. De meesten hadden overgewicht en een neiging tot diabetes maar het bleek dat hun gezondheid er stukken op vooruit ging toen ze weer gingen jagen en verzamelen. Het enige middel buiten die gezonde leefwijze dat ik ken, en zelf gebruikt heb, is emoe olie.

Bronnen:
http://www.emucare.com/nl/index.asp

Nee, er zijn geen medicijnen te koop in Nederland die door aboriginals worden gemaakt. De productie en verkoop van medicijnen staat onder stenge controle en de medicijnen moeten uitgebreid getest worden voor ze worden toegelaten. Medicijnen kunnen heel goed een natuurlijke basis hebben. Voor aspirine bekend was, kauwden mensen op de bast of blad van de wilg waar Acetylsalicylzuur in zit. Deze stof is nagemaakt en het basisingrediënt van aspirine (merknaam). Het kan natuurlijk zijn dat aborginals een ingrediënt gebruiken dat ontdekt is door een fabrikant die het ingredieën vervolgens na gaat maken en verwerken. Maar hier zijn geen specfieke voorbeelden van bekend voor aborginals. Toegevoegd na 6 minuten: In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde wordt ook gesteld dat de gezondheid van aboriginals 100 jaar achter loopt. De gemiddelde levensverwachting is een stuk lager bijvoorbeeld, slecht 59,4 jaar tegen 76,6 jaar voor de totale mannelijke bevolking. Ik kan me goed voorstellen dat ze voor genezing alternatieven hebben in de natuurgeneeskunde, maar niet dat ze betere alternatieven hebben dan de reguliere geneeskunde. Waarmee ik niet wil zeggen dat reguliere geneeskunde altijd beter is.

Bronnen:
http://www.ntvg.nl/publicatie/gezondheid-a...

Ik wil je niet teleurstellen, maar ik heb toch het idee dat van die 'natuurgeneesmiddelen' soms een beetje te mooi worden neergezet. Het enige wat ik weet, is dat er tea-tree-olie soms gebruikt wordt. Dat is ontdekt door aboriginals. Het is heel handig, werkt voor veel huidproblemen, ik gebruikte het soms tegen voetschimmel, of jeuk, bij verkoudheid kan je het inademen, het heeft vele toepassingen. Maar moderne middelen werken wel beter tegen dit soort problemen. Maar als je je er voor interesseert en je verbonden wil voelen met Australie, kan ik je aanraden tea-tree-olie te kopen. Ik heb jaren altijd een klein flesje bij mij gehad, het werkt voor veel dingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100