Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom staan deze gevaren symbolen op een flesje Tea Tree Oil?

Brandbaar, ok kan.
Maar schadelijk voor het milieu en schadelijk voor de gezondheid. Terwijl in de bijsluiter staat waar het allemaal voor gebruikt kan worden.

Huidproblemen, spoelen van de mond, nagels, baby, luchtwegen etc.etc.
Ik bedoel...hoe dan?

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/huishoudchemicalien/etiketten-en-gevaarsymbolen/betekenis-gevaarsymbolen

Weet jij het antwoord?

/2500

In de bijsluiter staat dit: "Onderstaande symbolen kunt u aantreffen op het etiket van de door u gekozen olie. Deze symbolen zijn wettelijk verplichte signaleringen die alleen gelden bij verkeerd gebruik van de betreffende stoffen. Ontvlambaar Lange termijn gezondheidsgevaarlijk Milieu gevaarlijk" Tea tree olie is bacterie- en schimmeldodend. Dat is handig als je een bacterie of schimmel hebt die je liever kwijt bent. Er bestaan echter ook veel nuttige schimmels en bacteriën. De natuur zit er vol mee. Zou je een flesje tea tree in het bos leeg gieten, dan lopen er plaatselijk geheid allerlei nuttige - en wie weet zeldzame - processen in het honderd. De olie kun je verdund gebruiken in bijvoorbeeld een stoombad of in water opgelost om mee te spoelen. Onverdund moet je het alleen uitwendig gebruiken en dan nog zorgen dat je niet overdoseert. Omdat er ernstige of onbekende gevolgen kunnen zijn bij verkeerd gebruik, geldt er een verplichting om middels deze symbolen te waarschuwen.

Dit is omdat de gevaren van (pure) tea tree olie goed bekend zijn, terwijl alle geclaimde voordelen onbewezen zijn. De stoffen die in tea tree olie zitten, zijn allemaal min of meer giftig. Tea tree olie is giftig bij inslikken; op de huid geeft het geregeld overgevoeligheidsreacties. Bacteriën, luizen, etc gaan er niet voor niets dood aan. De plant maakt deze stoffen als bescherming tegen vraat en bederf.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tea_tree_oil#Safety

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100