Mag de Ing zonder overleg geld van mijn rekening halen?

Ik heb twee rekeningen bij de Ing.
Op de ene rekening was sinds enige tijd een minimale roodstand.
Afentoe wordt dat weer aangevuld is er wat geld van werk binnenkomt en dan sta ik weer positief, gaat al tijden zo.
Nu heeft de ing/saldobeheer debiteuren plotseling een ruim meer bedrag vande ene rekening afgehaald en dat gestort op de andere rekening om de roodstand op te heffen.
Mogen ze dat zomaar doen, zonder dat je daarvan in kennis wordt gesteld vantevoren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het je een krediet lopen op de rekening waar je af en toe wel eens rood staat? Zo ja dan kan het zijn dat er geld geïnd moest worden voor dit krediet. Als ze dan zien dat je op een andere rekening wel geld hebt kunnen ze het zo overhevelen naar je andere rekening. Het feit dat ze dit doen, betekent ook gelijk dat het mag anders zou een ING zoiets niet doen. Zo nee dan is het rood staan misschien te hoog geweest of te lang geweest en hebben ze er preventief iets tegen gedaan. Om deze reden is het verstandig om al het geld wat je niet uitgeeft in dezelfde maand te verplaatsen naar een spaarrekening buiten de bank waar je nu zit. Zo kunnen ze nooit aan je geld komen om te gaan schuiven. Ze nemen meestal wel eerst contact met je op voordat ze geld gaan overhevelen. Dit doen ze echter 1 of 2 keer telefonisch en als ze je dan niet te pakken krijgen heb je pech dan voeren ze het gewoon uit. Je kunt daarna hoog of laag springen en een maand met 50 euro proberen zien rond te komen want ze doen er niks meer aan.

Bronnen:
Eigen ervaring, jammer genoeg.

Nee. Jouw rekeningen zijn jouw zorg en hoe je ze beheert ook. Wel kunnen ze eisen stellen aan het saldo dat je op de rekening hebt. Lijkt me vreemd als ze dat gedaan hebben. Ik zou zeker even bij de bank langs gaan en uitleg vragen Toegevoegd na 10 minuten: Ze hebben op hun help hier ook niets over in staan: http://www.ing.nl/particulier/klantenservice/veelgestelde-vragen/betalen/betalen/rood-staan/index.aspx?faquri=tcm:7-41787 Bij de Kwartaallimiet moet u ervoor zorgen dat u gedurende één gehele werkdag* per drie maanden een positief saldo op uw Betaalrekening heeft. Lukt dit niet, dan wordt de Kwartaallimiet beëindigd en moet u het bedrag van de Kwartaallimiet direct terugbetalen. Staat u na beëindiging nog rood, dan geldt het hogere rentetarief van rood staan zonder toestemming. De betalingsachterstand wordt ook gemeld bij het BKR in Tiel. Dit kan gevolgen hebben bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of een abonnement voor een mobiele telefoon. Rentetarieven kunt u nalezen in het Kostenoverzicht ING Betaalproducten (PDF, 151 kB).

Ja dat mag een bank doen vh ene rekening geld halen om de roodstand vh andere rekeningnummer op te heffen.

Heb helaas een keer de zelfde ervaring gehad en toen ik belde werd daar behoorlijk onbeleefd op gereageerd. Hoe terecht de eventuele maatregel ook kan zijn, ik vond vooral de reactie erna erg onbeschoft. Ben nadv naar een andere bank gegaan en dat wil wat zeggen, want ik was al 20 jaar klant bij wat vroeger de Postbank was.

Natuurlijk mogen ze dat over het algemeen doen. Ze zien jou niet als wandelende rekening, maar slechts al een per saldo debiteur of crediteur. Waardering in het bankwezen, is subtiel en wordt voornamelijk bepaald door het saldo. Als je een beetje saldo hebt, dan heb je je eigen accountmanager, die alles overziet en contact met je opneemt als er iets moet worden gedaan met jouw rekeningen. Jouw situatie is echter, dat je een kostenpost bent en dat ze nog niet zeker weten of je jouw eerste reklening niet gewoon moeten opheffen. Nederland is een van de weinige landen waar rekeningen gratis zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100