hoeveel geld krijg je in de schuldsering om van te leven ik ben alleenstaand

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is afhankelijk van de hoogte van de schulden, je inkomen en je vaste lasten.

dat ligt eraan hoe hoog je schuld is volgens mij. Hoe hoger de schuld hoe meer ze willen terughebben om de schuldeisers nog zo veel mogelijk af te betalen. Je houdt net genoeg over om van te leven, misschien kun je wat aanvulling krijgen door bij de voedselbank in te schrijven.

Wat je ook kan doen. (ipv de schuldsanering in te gaan). Bekijk je inkomen, en bereken hoeveel geld je absoluut nodig hebt om van te leven. Zeg 50 euro per week. Bereken je afloscapaciteit. (hoeveel kan je per maand aflossen). Maak een lijst van je schuldeisers. Schrijf alle schuldeisers een brief en doe ze een gezamenlijk voorstel: b.v. je belooft om 40% van het totaal af te lossen in drie jaar tijd, en betaalt iedere schuldeiser elke maand iets. Vermeld in iedere brief aan wie je de brief allemaal hebt gestuurd. Als de schuldeisers accoord gaan, ga je op die manier leven en heb je alles zelf in de hand. Gaan de schuldeisers niet accoord, dan kan je alsnog naar de schuldhulpverlening. Belastingschuld gaat altijd voor. Voor de belasting kan je een formulier downloaden: verzoek uitstel van betaling. Dan kan je aan de belasting een voorstel doen. De schuldhulpverlening moet je namelijk ook betalen, en ik meen dat dat 10% van je inkomen is.

Bronnen:
maatschappelijkwerk ervaring

Voor zover ik weet, moet je 3 jaar op minimum rond zien te komen en dan ben je schuldvrij. Dat is het streven. Bedenk wel dat velen meer dan 3 jaar moet rondkomen van minimum en ook zonder schulden te hebben.

schuldsanering krijg je alleen zakgeld ik geloof vijtig euro per week ofzo in ieder geval bijna niets. Voorwaarde is dat je een baan hebt en dat het meerendeel van je schuldeisers ermee akkoord gaan. Het is drie jaar op eenhoutje bijten maar daarna ben je schuldenvrij. Momenteel is er in sommige plaatsen een wachtlijst voor schuldhulpverlening.

Ik heb geen antwoord maar wel een, naar mijn mening belangrijke, opmerking. Pin je niet vast op die 3 jaar die hier telkens wordt genoemd. Hoe ze daar bij komen weet ik niet. Het is namelijk afhankelijk van de totale hoogte van al je schulden en je inkomen. Als je een klein schuldje hebt en een hoog inkomen, ach dan is het een half jaar op een houtje bijten en je bent er weer. Heb je een hele dikke schuld bij de Wehkamp, en bij de Neckermann, en bij de Otto, noem dit soort winkels maar op, of een gokschuld bij een casino en je hebt een minimum inkomen, dan kom je er van je leven nooit weer van af. Het gebeurd heel veel dat mensen met een klein inkomen bij meedere zaken waar je op de pof kan kopen diep in de schulden staan. De rente die je ook nog eens over je schuld moet betalen kan er voor zorgen dat het een flinke periode van je leven in beslag neemt. Zeker als je inkomen zo laag is, en je schuld zo hoog, dat je nauwelijks meer kan afbetalen dan de maandelijkse rente over die schuld. Als er over de totale schuld een rente van 50 euro per maand staat en je kan maar 55 euro betalen omdat je niet meer hebt, dan wordt het een lang gelach vergeleken iemand met dezelfde schuld maar dan 150 euro per maand kan betalen. Als die persoon er in 3 jaar van af is dan duurt het bij de persoon die 55 euro kan aflossen in theorie dus 3 keer zo lang, dus 9 jaar! Ik dan heb ik het nog niet over de rente die maar door schuift. Het kan dus in praktijk wel 11 jaar worden! Alleen de vraagsteller kan inzien hoe de vlag erbij hangt.

Een oude vrind van mij kreeg 30 euro in de week om van te leven. De rest ging naar de 20.000 die nog afbetaald moest.

90 pm

Als laatste redmiddel kan je je natuurlijk ook nog failliet verklaren door de rechter en dan moeten de schuldeisers wel schikken.

Tijdens schuldsanering krijg je het zogenaamde wettelijke Vrij Te Laten Bedrag (VTLB). Hiervoor is een standaard berekening nodig, die de plaatselijke schuldhulpverlener (meestal bij de gemeente) kan doen. Ga daar even langs en je weet het zo.

Bronnen:
http://www.nvvk.eu/Homepage.aspx?PageID=2

Goedenmiddag, ik heb geen antwoord maar wel een vraag; ik zit ook in de schuldsanering en krijg voor mij en mijn dochter (14jaar) 50 euro in de week. ik heb 2 honden en 6 katten en kan amper rondkomen, ik betaal tussen de 10/12 euro p/w aan kattenvoer en 5euro p/w aan hondenvoer en dan houden wij ongeveer nog 35 euro over om van te leven. dat is veel te weinig en redt het niet.. daar heb ik geen woorden voor.

Er is een verschil tussen de wettelijke schuldsanering (benoeming bewindvoerder door de rechtbank) en civiel bewind (benoeming door de kantonrechter). Als je het civiel bewind kiest, zullen die proberen een regeling met de schuldeisers te bereiken door afbetaling van de schulden met een bepaald percentage (aanvaarding kan alleen indien 75% akkoord gaat met het aangeboden "akkoord") en krijg jij een leefgeld per week (afhankelijk van de gezinssituatie). Dat varieert van € 50,00 tot € 90,00 per week. Daarnaast betaal je ongeveer € 92,00 per maand voor de kosten (daar kan bijzondere bijstand voor aangevraagd worden). Voor de rest zorgt de civiel bewindvoerder voor de financiën; betaling vaste lasten etc. Als de aangeboden regeling niet wordt geaccepteerd, dan kun je een aanvraag doen voor de Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen. Dat verzoek loopt via de rechtbank en krijg je een bewindvoerder toegewezen. Deze verzorgt niet je financiën! Via een VTLB-berekening wordt bekeken wat je maandelijks zelf mag behouden (dat varieert tussen 90% en 100% van de bijstandsnorm) en al het overige moet worden afgedragen om te sparen om de crediteuren na afloop een percentage van hun vordering uit te keren. De hoogte van de schuldenlast is totaal niet belangrijk. Daarna wordt de schone lei verleend. Dit houdt in dat de schuldeisers geen verhaal meer op jou kunnen halen voor het restant van de vordering. De looptijd is in principe drie jaar, mits aan alle verplichtingen wordt voldaan: informatieplicht, sollicitatieplicht, afdrachtplicht en het niet laten ontstaan van nieuwe schulden. Als hieraan allemaal wordt voldaan wordt de schone lei sowieso verleend. Verlenging van de looptijd komt ook voor als er een achterstand in de afdrachtplicht is ontstaan, maar als die binnen een redelijke termijn kan worden ingelopen wordt de termijn verlengd. De maximale looptijd is vijf jaar (niet langer). Indien blijkt dat de schulden in een korte periode volledig kunnen worden afgelost, wordt de schuldsanering eerder beëindigd. Als aan één van de verplichtingen niet wordt voldaan, dan kan er tussentijdse beëindiging plaatsvinden zonder toekenning van de schone lei en dan is alle moeite voor niets geweest. Voor alle vragen en bijzonderheden verwijs ik graag naar onderstaande link .. Overigens kun je voor de wettelijke schuldsanering kiezen voor de schulden en voor het civiele bewind om de financiën te laten beheren ..

Bronnen:
http://www.wsnp.rvr.org/faq.cfm?section=burger

Ja, ik was ook alleenstaand met een dochter voor 40% van de tijd. Destijds kreeg ik E50.- per week. En ook het complete vakantiegeld. Als ik kleren nodig had dan kon ik dit ook declareren, tot een bepaald maximum. En na afloop (twee jaar voorbereiden en in totaal vijf jaar schuldhulpverlening) dat wat er nog over was. E50.- daar kun je in principe net van leven, maar ook vrijwel niets meer. Ik heb verhalen gehoord van mensen die deden iets naast hun schuldsanering en werden er uit gegooid. En moesten weer opnieuw beginnen. Dus pas op!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100