Lenen kost geld, maar wat is de goedkoopste manier van lenen?

Bijvoorbeeld voor een auto (of dat wel verstandig is, is niet de vraag).
Je kan een auto leasen, je kan zelf een lening nemen bij de bank, je kan een lening nemen bij de garage en er zijn vast nog meer mogelijkheden.
Kan je tegenwoordig ook nog zomaar je hypotheek ophogen? Of is dat moeilijker gemaakt?

Maar wat is netto, totaal het voordeligste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk is het interessant om één van de acties met een renteloze uitgestelde betaling te bekijken. Het gaat dan veelal wel om nieuwe auto's. Nadeel is dat je bij een uitgestelde betaling géén korting kunt bedingen wat bij kontante betaling wel het geval zou kunnen zijn. Als je over bijvoorbeeld twee jaar de helft van de auto renteloos kunt betalen is dit de goedkoopste manier, want je kan je spaargeld op de spaarrekening laten staan. (alhoewel de rente van plusminus 2% je niet rijk maakt en mogelijk net genoeg is om de inflatie / geldontwaarding bij te houden) Het verhogen van je hypotheek zou in principe het goedkoopste kunnen zijn, maar is sterk afhankelijk van het te lenen bedrag. De eventuele notariskosten, taxatiekosten van de woning e.d. kunnen hoger uitvallen dan het rentevoordeel dat je haalt. De rente over dit extra te lenen bedrag mag je overigens niet aftrekken voor de belasting (consumptief krediet). Zelf een lening afsluiten bij de bank is doorgaans voordeliger dan een lening via een dealer of leverancier. De dealer of leverancier moet tenslotte ook aan de transactie verdienen en dat wordt door jou betaald. Leasing wordt ook gefinancierd met geleend geld. Daarnaast wil de leasemaatschappij ook nog het nodige verdienen, zodat dit zelden een goedkope vorm van 'lenen' is. (soort van koop op afbetaling) Zeker niet als je de kosten als particulier moet dragen en niet kunt afschrijven zoals in zakelijk verband. (alhoewel binnen zakelijk verband het geld ook wel eerst verdiend moet worden)

ik zou gewoon ervoor sparen ,op de bank dat is veilig als je dringend geld nodig hebt kan je dat bij dezelfde grote bank doen ik hou niet van lenen omdat je járenlang eerst de rente moet betalen ,zonde! ik ben gek op sparen naar iets toe en het is prachtig om te zien hoe dat bedrag ""groeit""

De duurste en slechtste manier om aan geld te komen is lenen op welke manier dan ook, of je moet het renteloos krijgen van familie if vrienden, maar ook dat geeft vaak problemen. En als je eenmaal met lenen begint kom je in een vicieuze cirkel van steeds geld tekorten. Helemaal voor auto's e.d., als er iets met de auto gebeurt zit je vaak nog jaren lang aan die schuld vast! En geloof niet al verkoop praatjes van uitgestelde betaling e.d. want dit kost altijd ergens weer geld! De beste manier is gewoon sparen, kijk hoeveel je per maand kan missen, net als je bijv. bij een lening aan rente en aflossing zou moeten betalen, dan kun je gelijk zien hoe moeilijk het is omdat al een paar jaar vol te houden, maar daarna heb je wel je eigen geld verdiend!

Er zijn verschillende manieren van lenen. De meest voorkomende zijn : - Autofinanciering - Doorlopend krediet (duurste vorm) - Persoonlijke lening - WOZ krediet (goedkoopste vorm) - Huurkoop Afhankelijk van wat je ermee wil aanschaffen kan je een of andere vorm kiezen. Wat een financiering voor een auto betreft, vergeet niet dat de auto meestal als onderpand dient. Laat je ook niet verleiden door de goedkope termijnen, want meestal moet er op het einde nog een restbedrag betaald worden. Indien er dealers zijn die opscheppen, met 0% rente (of een lage), moet je even nagaan hoeveel de wagen kost als je hem contant betaald. Het verschil is dan de rente die je zou moet betalen.

Dat is echt afhankelijk van je situatie. Als je een auto koopt kan je voordelig uit zijn bij de dealer omdat je renteloos kan lenen voor een periode. Als je geld wilt lenen voor het verbeteren van je huis dan is het gebruikelijker dat je je hypotheek verhoogt als je tenminste uitgaat van waardestijging. Als je geld leent voor een vakantie dan kan je beter een aantal offertes opvragen bij een kredietverstrekker. Als je geld leent omdat je tijdelijk krap bij kas zit kan je wellicht iemand in je omgeving vinden die het wil lenen. Als je wilt beginnen in de horeca kan je terecht bij de horecabank en heineken. Het is dus echt afhankelijk van de situatie wat voor jou de goedkoopste manier van lenen is.

De meest goedkope leningen zijn leningen bij de overheid. Daarbij betaal je de wettelijke rente. Dus als je een lening krijgt via bijv. de sociale verzekeringsbank, het UWV of via DUO (voormalige IB-Groep).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100