Kun je ook vaten ruwe olie kopen?

voor als ze later meer waard worden weer verkopen.
dus voor een paar jaar in mijn schuur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet hoe groot je schuur is en hoeveel vaten daar dan in kunnen staan, maar probeer even mee te rekenen: a) als je het in je schuur wilt hebben, zal je het er heen moeten laten vervoeren. Wat kost dat? b) als je het in je schuur wilt opslaan, heb je daar een vergunning voor nodig, en je zult de schuur bouwkundig moeten aanpassen (vloeistofdichte vloer en zo). c) als je het na een aantal jaren wilt verkopen, stel je voor dat dan de olieprijs 2x zo hoog is, heb je er dan een koper voor? Is Shell wel geinteresseerd om van een onbekende leverancier 200 vaten olie te kopen van een onbekende kwaliteit? En dan, ze willen die olie alleen maar in bulk hebben, niet in vaten... want dat is veel te arbeidsintensief. Dus je zult het moeten overpompen in bulk... d) stel je voor dat ze het willen kopen nadat je de analyseresultaten (op jouw kosten gemaakte analyse) hebt kunnen overleggen, kost het ook nog een keer het transport van jouw schuur naar een raffinaderij. Al met al: garantie op een flinke verliespost. Terwijl je dat geld gewoon op de bank had kunnen zetten en er een paar procent rente op had kunnen krijgen.

Ja, maar eens paar vaten is de schuur zet geen zoden aan de dijk. Door deze handelswijze, speculeren, is de prijs aan de pomp zo hoog terwijl de prijs voor een vat olie niet echt hoog is.

Ja hoor, dat kan. Via de oliemaatschappijen. Waarschijnlijk moet u wel hele grote hoeveelheden dan per keer gaan aanschaffen, maar als dat voor u geen probleem is, dan is het zeker te regelen.

Op de termijnmarkt, daar hoef je echt geen vaten in jouw schuur te hebben. Bovendien betaal of ontvang je alleen het prijsverschil plus kosten. De wereld is moderner dan je denkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100