Heeft de ah recht om mij ziek te melden en zo ja, hoeveel uur hoor ik dan uitbetaald te worden?

Ik ben 18 jaar en werk nu bijna een jaar bij de ah. Ik heb een 12 uren contract maar werk er standaard 22 per week. Vorige week heb ik mijn hand gekneust op werk en ben ik naar huis gestuurd om naar de dokter te gaan. Vandaag werk ik 9 uur, maar de rest van de week willen ze mij niet inplannen omdat ze vinden dat ik niet kan werken. Hebben zij het recht om dat te doen? Ik werk prima op het moment.
En als ze dat al doen, dan krijg ik toch maar 12 uur uitbetaald i.p.v. de 22 die ik normaal altijd werk? Want in dat geval lijkt het alsof ze mij expres vandaag wel 9 uur inplannen en de rest niet, zodat ik als het waren maar 3 uur "gratis" uitbetaald krijg omdat ik ziek ben...

Weet jij het antwoord?

/2500

De werkgever mag niet op eigen houtje besluiten dat jij ziek bent. De werkgever mag wel verlangen dat je meewerkt aan de procedure voor vaststelling van die ziekte, zoals bezoek aan arboarts of bedrijfsarts. Dat de werkgever meent dat je te ziek bent om te werken maar je toch 9 uur op een dag inplant geeft wel te denken. Dan het aantal uren. Het klopt dat je in beginsel slechts recht hebt op je contracturen. Echter... als je structureel overwerkt ontstaat er een rechtsvermoeden van een grotere arbeidsduur dan in het contract is overeengekomen. Dan heb je in principe recht op aanpassing van het contract tot het werkelijke aantal uren en daarmee ook recht op meer doorbetaling door ziekte. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn echter twee verschillende dingen: als je er samen niet uitkomt moet dat via de rechter; dat is tijdrovend, kostbaar en gaat ten koste van de arbeidsrelatie.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/a...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100