Hoe wordt mijn ww berekend?

In 2015 had van januari tot en met augustus een ww uitkering. Mijn huidige baan loopt tot en met september 2016. Als ik volgend jaar opnieuw ww aanvraag vraag ik af welk gemiddeld inkomen ze nemen. Is dat van het jaar 2015 inclusief mijn 8 maanden ww of is dat Van de afgelopen 12 maanden? Alvast bedankt.

Toegevoegd na 21 minuten:
Arbeidsverleden is 14 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er wordt een jaar teruggekeken om het dagloon te berekenen. De laatste volledige werkmaand telt daarbij niet mee. September 2016 wordt de laatste maand, dus de terugkijkperiode is dan september 2015 tot en met augustus 2016. Het loon in die periode (inclusief vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en andere vaste loonbestanddelen) wordt gedeeld door 261. Dan heb je het dagloon. Aan de hand hiervan wordt het maandloon berekend. De eerste 2 maanden ww is dan 75 procent van dat loon, de derde en volgende maand 70 procent. Natuurlijk gelden er veel meer regels voor de ww. Toegevoegd na 20 minuten: Om precies te zijn: uit het aldus berekende maandbedrag wordt nog het vakantiegeld gehaald en apart gezet ('gereserveerd'). 1x per jaar wordt het vakantiegeld uitbetaald.

Beste Florrickagos, Wij berekenen het WW-dagloon op basis van het sociale verzekeringsloon (sv-loon). Dat is het loon dat je verdiende in alle dienstverbanden in het jaar voordat de werkloosheid begon. De periode van een jaar eindigt op de laatste dag van de op 1 na laatste volledige maand of de op 1 na laatste volledige vierwekenperiode voordat je werkloos werd. Er is dus altijd 1 volledige maand of vierwekenperiode die niet meetelt. Heb je korter dan 1 jaar gewerkt? Ook dan berekenen wij het dagloon op basis van 1 jaar. Heb je in dat jaar een periode geen loon ontvangen? Dan rekenen we deze periode wel mee voor de berekening. De WW-uitkering is de eerste 2 maanden 75% van het dagloon. Daarna is het 70% van het dagloon. Met vriendelijke groet, Marleen UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100