Kan iemand in de schuldsanering gedwongen worden te verhuizen?

Ik zal de situatie zo kort mogelijk proberen uit te leggen.

Een kennis van mij heeft na een ellendige periode(vanwege familieleed) een behoorlijke schuld opgebouwd. Bedrijf is failliet gegaan en er staat nu een schuld open van zo'n 50.000 euro.
Deze jongen stelt het al zo'n anderhalf jaar uit, maar hij zal er niet aan ontkomen dat hij de schuldsanering in moet.

Hij woont op dit moment samen met een vriend van hem, maar zij kunnen niet meer met elkaar door een deur. Het zou dus ook zeer deprimerend zijn voor hem als hij tijdens zijn schuldsanering daar zou moeten blijven wonen.
Ik zat dus na te denken over een oplossing. Nu hij nog geen deurwaarders aan de deur heeft en de schuld dus eigenlijk een beetje 'in de wacht' staat, zou hij daar gebruik van moeten maken.
Hij heeft wel een fatsoenlijk salaris van tussen de 1600-1800 per maand.

De vraag is, kan degene die over de schuldsanering gaat hem dwingen te verhuizen als ze de huur van zijn nieuwe woning te hoog vinden?
Hij heeft namelijk een appartement op het oog dat zo'n 900(all-in) kost, maar kunnen zij hem dwingen om te verhuizen omdat dit te duur zou zijn?
Zijn overige leefkosten vallen mee, hij is gewend om rustig aan te leven, dus 900 voor de huur zou hij wel op kunnen brengen. Maar de vraag is of de schuldsaneringsinstantie daarmee akkoord gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100