Hoe kan je aan een 200 en 500 euro bankbiljet komen?

Tegenwoordig het hoogste euro bankbiljet dat je nog kan tegen komen is 100 euro. Hoe kan je vandaag de dag nog aan een 200 of 500 euro bankbiljet komen? Kan dat via de bank?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geldautomaten in Nederland geven voor zover ons bekend alleen biljetten tot 50 euro uit. Bij de meeste automaten moeten bedragen in een veelvoud van 10 euro worden opgenomen en worden biljetten verstrekt van 10, 20 of 50 euro. Wilt u grotere biljetten (zoals die van 100, 200 of 500 euro), dan kunt u geld opnemen bij het loket van uw bank en daar specifiek om vragen. Het minimale pinbedrag is bij de meeste geldautomaten 10 euro. Informeer voordat je dit op wil nemen even bij je bank, het is mogelijk dat je deze biljetten vooraf moet bestellen.

Bronnen:
http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=k...

Elk casino heeft biljetten van deze waarde. Betaal 7,50 entree, ga naar de kassa, pin 500 en vraag een biljet van 500. Probleem daarna is wel om m weer uit te geven, want er zijn niet veel winkels die dergelijke biljetten accepteren. Mijn briefje van 100 (gepind in Oostenrijk) moest bij de plaatselijke supermarkt naar het kantoor voor echtheidscheck. Vond ik raar, want biljetten van 50 stoppen ze dagelijks tientallen achteloos in de kassa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100