Moet ik na betaling alsnog incassokosten betalen?

Ik moest aan een incassobureau 75 euro betalen vóór 14 mei jl. Ik heb deze rekening betaald op 13 mei omdat ik eerder geen geld had. Dat heb ik via internetbankieren gedaan.
Dus dat bedrag moet dan na overboeking meteen op hun rekening staan. Vanochtend op 15 mei kreeg ik een email dat het nu 125 euro is omdat ik te laat heb betaald. Gisteren was Hemelvaart, dus een feestdag. Zij zeggen dat ik verzuimd op tijd heb te betalen. Ben ik verplicht een verhoging van 50 euro te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen als je allebei een rekening bij dezelfde bank hebt staat het er direct bij; anders ontvangen ze het in de loop van de volgende werkdag. Als het gisteren geen Hemelvaartsdag was geweest was je op tijd geweest. Ze hebben het dus waarschijnlijk nog niet ontvangen. Dat kan soms onvoordelig uitpakken, normaal krijg ik geld op de 25e, maar in april duurde het tot de 28e vanwege het weekend en Koningsdag! Toegevoegd na 2 minuten: Formeel staan ze in hun recht, maar een telefoontje met de mededeling dat op je afschrift de 13e staat kan misschien helpen, vooral als je tot na de middag wacht, dan staat het geld waarschijnlijk wel op hun rekening. Ik vind het eerlijk gezegd wel flauw misbruik van de extra feestdag te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100