Ben ik verplicht om op hetzelfde soort werk te solliciteren als dat ik had als ik een ww uitkering heb?

Ik heb 2,5 jaar als huishoudelijk hulp gewerkt in de thuiszorg. Over 2 weken word ik ontslagen en ik heb waarschijnlijk recht op een ww uitkering.

Ik weet dat je bij het UWV sollicitatieplicht hebt, en dat vind ik absoluut geen punt. Ik wil graag weer werken. Maar ben ik ook verplicht om weer te solliciteren op werk in de thuiszorg omdat ze misschien denken dat ik dan weer de meeste kans op een baan heb?

Ik wil niet meer in de thuiszorg werken. Ik ben het werk zat en bovendien vond ik het erg zwaar, kreeg ook veel last van mijn spieren en gewrichten. (verwijzing van de huisarts gehad voor cesar-therapie, het gaat gelukkig nu al stukken beter). Ik wil uiteraard wel op andere functies solliciteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sollicitatieplicht betekent dat je binnen een bepaalde tijd, een bepaald aantal sollicitaties moet verzenden. Waar jij deze sollicitaties naartoe stuurt, is jouw eigen keuze. Het moet natuurlijk wel passen bij je opleidingsniveau en eventuele ervaringen.

Bronnen:
http://www.technischwerken.nl/kennisbank/s...

Ze kunnen je verplichten op en baan te solliciteren of aan te nemen, de bedoeling van het UWV is dat jij zo snel mogelijk weer je eigen geld verdient. En waar je dat doet maakt niet uit, hoewel ze wel wat zullen zeggen als jij alleen op directeurfuncties solliciteert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100