Je ziet het heel veel: uniformen in filialen. De enige die je bijna nooit met het uniform aantreft is de filiaalmanager. Mag dit eigenlijk?

Zo ja, waarom mag/moet een manager zijn 'gewone kledij' aanhouden?

Toegevoegd na 1 minuut:
Men zegt ook wel eens dat de filiaalmanager zijn gewone kledij aanhoudt om niet direct aangesproken te worden door de klanten, dus eigenlijk om zo 'onopvallend' mogelijk te zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een filiaalmanager bij een grote winkel te herkenbaar is, dan zal hij als hij op de vloer is telkens door klanten aangesproken worden over zaken die door iemand die lager in de organisatie net zo goed of zelfs beter behandeld kunnen worden. Hierdoor zou veel tijd verloren gaan, waardoor zijn overige taken in de knel komen. Ook wordt door anders dan het personeel gekleed te gaan, bewust afstand gecreëerd, wat over het algemeen de gezagsverhouding ten goede komt.

Dit zorgt ervoor dat de manager niet voor kleine dingen gestoord wordt. Als de manager over de werkvloer loopt is het niet de bedoeling dat klanten aan de manager gaan vragen waar het brood ligt, daar is het vloerpersoneel voor. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens mag dit gewoon volgens de wet, het bedrijf kan wel bepalen wat een werknemer moet dragen (binnen de perken natuurlijk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100