Als je werk hebt in de kleinmetaal en deelneemt aan dat pensioen, wat gebeurt er dan met dat pensioen als je overstapt naar een totaal andere branche?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of het voor of nadelen heeft weet ik niet, snap er ook nooit zo veel van, maar je kunt je tot nu toe opgebouwde pensioen laten staan bij je huidige pensioenverzekeraar en dan bij je volgende verzekeraar de rest van de pensioen opbouwen. Je kunt ook, indien de voorwaarden gunstig zijn, een verzoek indienen tot overname van je pensioen.

Dat wordt bewaard voor je, en als je de pensioen gerechtigde leeftijd hebt bereikt, krijg je een maandelijkse of een eenmalige uitkering, afhankelijk van de hoogte van het gespaarde bedrag.

Zoals al beantwoord door andere G.V, het blijft gewoon staan, of ( als dat kan bij de nieuwe werkgever ) over boeken naar je nieuwe pensioenfonds. Maar pas op, dat overboeken kan nadelig zijn , als je b.v bent ontslagen bij de vorige werkgever, en er is een sociaal plan gemaakt, dan kan het zijn dat er nog steeds pensioen opbouw is, en als je dan overboekt, dan is er geen opbouw meer van je oude pensioen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100