Mag werkgever kilometervergoeding geven ipv een tankkaart als je een lease auto rijd die door werkgever vergoed wordt?

Toegevoegd na 3 minuten:
Het betreft een zuinige dieselauto waarbij kilometerdeclaratie dus geld op gaat leveren. Werknemer heeft puur alleen de brandstof kosten en de afschrijving e.d. zijn dus in het leasebedrag meegerekend en dus niet voor rekening werknemer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt mij niet ! De auto wordt zo als ik het leest betaald door de zaak , zou jij die Prive betalen ja dan mag je 19 cent de kilometer aan de zaak declareren . Dus het blijft een auto Vd zaak dan mag de zaak alles betalen , maar niet dubbel op . De zaak mag wel restrictie's geven zoals een beperkt Prive gebruik ook al betaal je de bijtelling , vaak zo max 10000 Prive en geen buiten land gebruik . Wat wel mag is zelf een bedrag voor het Prive gebruik aan de zaak betalen dan minder bij telling . Maar raadpleeg daarvoor een specialist .

Een werkgever is niet wettelijk verplicht voor het vervoer van zijn werknemers te zorgen. Doet hij dat toch, dan is hij vrij om de voorwaarden te bepalen.

Ja dat mag, maar niet volledig onbelast. Alleen de werkelijke brandstofkosten kunnen onbelast vergoed worden, al het meerdere is belast loon. Een beetje werkgever vergoed ook nooit meer dan de werkelijke brandstofkosten. En leaseauto én kilometerkosten is dubbelop. De basisgedachte dat kilometerdeclaratie geld op gaat leveren klopt dus niet: een eventuele kilometervergoeding bij een slimme werkgever zal nooit 19 ct/km zijn: dat is een vergoeding voor eigen auto inclusief onderhoud, afschrijving, verzekering, parkeerkosten etc). Een passende kilometervergoeding voor een leaseauto is brandstof prijs per liter gedeeld door gemiddeld verbruik. Bij een zuinige diesel die 1 op 30 rijdt komt die kilometervergoeding dan - bij huidige dieselprijs - uit op max 5 ct/km.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100