Wat voor hulp kan ik krijgen van de overheid als ik als nederlander terugkom naar Nederland en geen geld heb?

Ik heb bijvoorbeeld geen geld voor de huur van een kamer met bijbehorende borg en ook geen geld om eten te kopen. Ik wil niet mijn hele leven een uitkering alleen vraag ik me af wat voor hulp ik kan aanvragen om de eerste paar maanden te overleven, en zeker de eerste maand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor buitenlanders die vanuit Nederland weer terug willen keren naar hun thuisland bestaat er allerlei hulp. Maar andersom, voor Nederlanders die willen remigreren naar Nederland bestaan er geen speciale wettelijke regelingen. Het beste is om contact op te nemen met de gemeente waar je je wilt vestigen. Daar kan je onder meer informatie krijgen over huisvesting. Wellicht kom je in aanmerking voor een urgentieverklaring. Als dak-en thuisloze heb je wel recht op een uitkering. Soms kan er extra geld gegeven worden om opvang te kunnen betalen. Eventuele oplossingen zouden kunnen zijn (buiten de oplossingen die al werden genoemd): Werk zoeken met kost en inwoning Je opgeven als woningoppas Anti-kraak gaan wonen (dit is trouwens niet gratis, maar wel goedkoop) Vrienden/ familie tijdelijk gaan wonen

Je kunt je melden bij het leger des heils, die vangen mensen op die dakloos zijn en verzorgen maaltijden, je mag daar maar een aantal nachten per maand verblijven. Als je onder de 25 bent, dan kun je hulp van JIP krijgen. Je kunt een bijstanduitkering aanvragen, maar dan moet je wel Nederlander zijn.

Bronnen:
http://www.jipdenhaag.nl/index.php?option=...
http://www.legerdesheils.nl/
http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/index/pid/8

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100