Kan je ervoor zorgen dat de Belastingdienst je aangifte eerder stort?

Ik heb me aangifte over 2011 eind mei ingediend dit was tevens niet verplicht vandaar kreeg ik pas later de brief. Nu is mijn vraag kan je er ook voor zorgen dat de belastingdienst dit eerder over maakt? Ik heb het geld echt hard nodig ivm verlies van me baan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is helaas niet mogelijk. Je zult moeten wachten op de Voorlopige Aanslag. Wanneer je die ontvangt zal het bedrag snel op je rekening staan (als je rekeningnummer bekend is). De termijn van de verwerking van je aangifte ken ik niet exact. Maar een spoedbehandeling zul je niet krijgen.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het enigste wat je in het algemeen kunt doen is zelf de aangifte op tijd indienen. In sommige situaties heb je wel recht op een rentevergoeding bij teruggaaf. Dus misschien voor jouw nog een extra rentemeevaller.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Het schijnt zo te zijn dat er een ongeschreven regel is dat als je een hoekje van je formulier afknipt deze sneller word verwerkt maar dat word door de belastingdienst zelf ontkent.

De Belastingdienst stort geen aangifte. U doet aangifte en de Belastingdienst geeft antwoord door middel van een aanslag. Als u na afloop van het kalenderjaar aangifte doet vóór 1 april daarop volgend en u hebt recht op teruggaaf( de aangifte wordt concistent bevonden), dan zal de belastingdienst als er geen definitieve aanslag kan worden opgelegd een voorlopige teruggaaf opleggen. Dat bericht ontvangt u voor 1 juli daarop volgend en binnen 14 dagen krijgt u uw geld gestort als uw rekeningnummer bij de belastingdienst bekend is. Pas op. Bij het opleggen van de definitieve aanslag kan alles anders blijken te zijn en moet u wellicht geheel of gedeeltelijk terugbetalen. In uw geval bent u te laat. De belastingdienst heeft nu het recht om de aangifte binnen drie jaar na afloop van het belastingjaar op te leggen. U kunt geen gebruik maken van hoekjes afknippen, dat was een oude regeling die allang niet meer geldig is. Ik acht het niet uitgesloten, dat bij een goedwillende ambtenaar de mogelijkheid daar is dat hij uw aangifte 'licht' en alsnog direct in behandeling neemt maar u hebt daar geen afdwingbaar recht op. Maar dat begrijpt u ook wel. Dan zou iedereen dat kunnen vragen. Uw argument slaat niet aan bij de belastingdienst, dat kan ik u wel vertellen. Als het om een redelijk bedrag gaat had u wel tijdig aangifte gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100