Heeft ontslagvergoeding ook invloed op een wia uitkering??

Mijn vrouw heeft in februari 2009 ontslag gekregen, en heeft daarbij als ontslagvergoeding.,een klein bedrag mee gekregen (5000 euro) is ook alles over betaald, zoals belastingen ,ingeleverd op zorg toeslag en zo.. ze kreeg vanaf februari een ww uitkering van 540 euro inclusief vakantie geld per maand. in 2010 is ze ziek geworden ,dit loon bleef ze houden in de ziektewet.
ze is wia 100% afgekeurd nu. dit heeft ze deze week te horen gekregen, alleen de berekeningen voor de wia uitkering is veel hoger dan het geld wat ze de afgelopen 2 jaar heeft gehad. ze gaat van een dagloon van ongeveer 25 euro naar een dagloon nu 75 euro. ze kijken dus naar het loon van het jaar daarvoor, wanneer je ziek bent geworden, en dat was 2009 voor mijn vrouw, en daar zat dus de ontslagvergoeding idd bij in, wat haar jaar inkomen hoger heeft laten uitkomen. we zijn bang dat er hier een foute berekening is gemaakt. alleen haar jaaropgave/loonstrook geeft dit wel op als inkomen.
is het terecht dat ik van 25 euro dagloon nu in de wia naar 75 euro ga? heb ik er echt recht op? wie kan ons duidelijk antwoord geven.we zijn bang dat we heel erg in de problemen komen en alles weer terug betalen moeten als het niet zo is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100