Kan een bankoverschrijving langer dan 3 dagen duren?

Beste mensen !

Ik ga iets verkopen aan een persoon, maar gebruik op internet soms een andere naam, uit voorzorgsmaatregelen en omdat ik een aantal slechte ervaringen heb hieromtrend. Ga dus alsjeblief niet denken dat ik een oplichter ben ofzo, het is eerder om mezelf er tegen te beschermen.

Maar dus. Ik ging iets verkopen aan iemand uit West Vlaanderen (ben zelf van antwerpen), en hij kent mij onder een andere naam als mijn echte. Hij ging het geld (wegens grote afstand tussen ons) overboeken en ik zou dan het toestel opsturen. Hij heeft het overgeschreven en hij zegt dat op zijn bankafschrift staat dat het geld maandag er af is gegaan.
Natuurlijk, hij heeft niet mijn echte naam kunnen opgeven maar uiteraard wel mijn echte rekeningnummer.

Ik ga er van uit , dat als het geld er af is gegaan, dat de overschrijving moet gelukt zijn ? het geld kan niet zomaar verdwijnen?

Het probleem is dat er bij mij nog steeds niets opstaat. En aangezien dit om een binnenlandse overschrijving gaat, vind ik dit toch op zen minst opmerkelijk...

Is er iets misgegaan ? Kan ik best langs mijn eigen kantoor gaan en eerlijk toegeven dat ik een verkeerde naam aan die koper heb gegeven? Kan het zijn dat het geld nog onderweg is? ...


Alvast bedankt. Is trouwens ook de laatste keer dat ik zo handel, ging er van uit dat enkel het rekening nummertje gewoon correct moest zijn en dat het zo wel goedkwam dan.


groetjes!


ps: excuses voor de lange uitleg ^_^

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een overboeking tussen verschillende banken kan af en toe iets langer duren dan via dezelfde bank. In jouw geval is er echter nog iets anders aan de hand: de naam die de koper heeft doorgegeven bij jouw rekeningnummer komt niet overeen met de naam van de rekeninghouder. De kans is groot dat de koper het geld deze week weer terugkrijgt op zijn rekening. Ik heb dezelfde ervaring met iets dat ik ooit overgeboekt heb, ik heb een heel verkeerde naam aan het rekeningnummer gekoppeld en ik kreeg het geld anderhalve week later teruggestort. Dit ging om een Nederlandse rekening, ik weet niet of het in België hetzelfde is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100