Kan ik alimentatie opeisen, 'vader' heeft 13maanden niet betaald?

In september 2010 ben ik 18jaar geworden. Mijn vader heeft altijd het bedrag betaald aan mijn moeder wat door de rechter is vastgesteld. Tot ik 18jaar werd. Ik ben nu dus inmiddels 19jaar en heb niks meer gehad en mijn moeder ook niet voor mij. Hij is dus gewoon simpel weg gestopt met betalen. Kan ik dit geld van een jaar lang nog opeisen via een rechter of iets? Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar, ik woon op kamers en volg een studie, die ik met veel moeite maar net kan betalen. En volgens mij zijn je ouders wel verplicht hier een bijdragen aan te leveren. Op dit moment betaal ik alles zelf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je betaald voor je kinderen tot ze 18 jaar zijn. Daarna vervalt de allimentatieplicht.

Je vader is verplicht je alimentatie te blijven betalen tot je 21ste tenzij je zelf hierin kan voorzien omdat je bijvoorbeeld fulltime werkt. Het verschil is alleen dat hij het vanaf je 18de niet meer over mag maken aan je moeder maar dit over moet maken aan jou. Als jullie daar samen niet uitkomen rest er alleen een gang naar de rechter. Dan kan je inderdaad met terugwerkende kracht dit geld opeisen. Maar je moet hier zelf actie voor ondernemen. Het convenant wat met je moeder destijds is gesloten geld niet voor jou. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.scheidingsweg.nl/pages/alimentatie.htm#Mijn_kind_is_meerderjarig,_en_nu Maar er is heel veel te vinden op internet hierover. Succes.

Alimentatie is je vader je verplicht te betalen tot je 18e. Tot je 21e moet hij je onderhouden, de onderhoudsplicht. Dit houdt in: je levensonderhoud en eventuele studie.

ja hoor dit kan je opeisen bel eens met het LBIO 0182 572020 zij kunnen je helpen, zij innen het ook voor je Toegevoegd na 4 minuten: dit is voor jou nog gratis ook, hoeft niet via de rechter

H20 heeft gelijk, heb hetzelfde meegemaakt met mijn kinderen. Als ze 18 zijn betaalt de vader aan het kind zelf. Dit zolang het kind geen vaste baan heeft, en dan bedoel ik geen zaterdagsbaantje. Hij betaalt uiterlijk t/m het kind 21 jaar is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100