Als je een partner hebt en één van jullie heeft of maakt schulden op eigen naam, zonder dat de ander daar van af weet,

en heeft daar hulpverlening bij nodig, is dan de onwetende partner verplicht mee te werken middels inkomengegevens beschikbaar stellen en deels mee aflossen?
Ik zie dit bij mijn beste maatje gebeuren en los van het feit of ik dat goedkeur of niet en wat ik van die relatie denk maak ik me zorgen om hen/hun.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ze in gemeenschap van goederen getrouwd, of geregistreerd partner zijn moet de onwetende partner helaas meewerken. Of diegene daar iets vanaf wist, doet voor schuldeisers niet ter zake, hoe zuur dat misschien ook is. Je zou voorzichtig kunnen vragen of je je maatje van dienst kunt zijn. Dit soort problemen bespreekt hij/zij misschien makkelijker met een bekende (of juist niet), maar dan heb je in ieder geval hulp aangeboden. Ik ken jouw (on)mogelijkheden niet, maar misschien kun je helpen met het op orde brengen van de financiële ellende. Daar ben je tenslotte beste maatjes voor. Of vraag ze een keer te eten, dat helpt al om de shit even te vergeten, al is het maar voor een paar uurtjes.

Dat is afhankelijk van de samenlevingsvorm. Als ze een fiscale eenheid vormen wel

Dat ligt aan de manier waarop ze samenleven. Hebben ze een samenlevingscontact of zijn ze getrouwd. Met of zonder voorwaarden. In principe als je een samenlevingscontract heb betaal je samen de schulden. Zo ook bij trouwen zonder voorwaarden. Als je alleen samenwoont of leeft, maar dat nooit heb bevestigd bij de gemeente of enig andere instantie ben je elkaar tot niks verplicht. En hoeft je vriend ook niet mee te betalen aan de schulden van zijn vriendin.

Ook hier geldt: Neem je je verantwoordelijkheid niet, dan word je je verantwoordelijkheid afgenomen... Sommigen moeten daadwerkelijk voelen wat de consequenties zijn van wat ze doen en anderen leren er eerder van... Dat weet je maar nooit tot welke categorie die dierbare behoort... Daar kun jij als buitenstaander alleen maar naar kijken... True love is carelessness...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100