Hoe kan ik zorgen dat ik minder uitgeef?

Ik heb veel onnodige uitgaven aan onbelangrijke dingen zoals eten enz, het meeste eet ik niet eens zelf op maar deel ik uit. Ik ben 15 jaar en heb in de afgelopen week 50 euro uitgegeven, dat is toch niet normaal? Ik kan er op een of andere manier niet mee stoppen. Als iemand weet wat ik hieraan kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb een spaarrekening waar ik pas bij kan op mn 18e, als je daar af en toe geld op stort; heb je én veel geld als je 18 bent, én je geeft niet zo heel veel uit (als het goed is dan haha)

Je geeft aan dat je het meeste niet eens zelf opeet. Ik zou zeggen, stop 2 euro in je broekzak en laat de rest thuis.

Je zou je eens af kunnen vragen waarom je zoveel koopt voor anderen. Zo te lezen gaat daar veel van je geld in zitten. Wil je dat ze je aardig vinden of om er bij te horen? Het is voor je vrienden fijn dat je zo gul bent en kunnen delen is een heel goede eigenschap. Pas er wel voor op dat het niet ten koste van jezelf en van je financiën gaat. Je bent goed zoals je zelf bent en dat zou niet af moeten hangen van hoeveel je uitdeelt. Als je beter weet waarom je zoveel geld aan anderen uitgeeft, kun je er wellicht wel beter mee stoppen. Veel succes in ieder geval!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100