Krijgen minderjarige de schulden?

Pas is een vader overleden met heel veel schulden.
Krijgen de kinderen dan de schulden van hem? (1TON!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nabestaanden worden altijd gevraagd of ze wel of niet de erfenis willen hebben. Bij de erfenis krijgen ze (gratis en voor niets) de schulden op hun schouders indien ze het accepteren. Weigeren ze dit, dan zijn ook de eigendommen, bijv. auto, huis ed. niet voor hen maar voor de staat. dit bovenste geld alleen als de nabestaande van tevoren niet zijn uitgekocht of als de overleden persoon zijn testament niet heel erg verandert heeft. (kinderen totaal onterven kan na mijn weten niet) bij mijn antwoord ben ik er vanuit gegaan dat de moeder al overleden is, of is gescheiden.

Je mag een erfenis altijd weigeren dus nee

Nee als je de ervenis weigert dan krijg je niets en hoef je ook niet te betalen. Maar het is nu net of je moeder ook al is overleden. Je moeder zal wel opdraaien voor de schulden.

Je mag de erfenis weigeren, maar dan krijgt diegene niets, ook niet dat deel van de erfenis wat diegene wel wil hebben.

Je kunt een erfenis inderdaad weigeren, dus afwijzen. Wat hiervoor is beschreven klopt dus. Waar je echter goed op moet letten is, dat als je als kind een erfenis weigert en je hebt zelf kinderen, dat je het voor hen ook moet weigeren. Dit moet via de rechtbank. Anders draaien zij als ze volwassen zijn alsnog op voor de schulden uit deze erfenis.

Neen, zie onderstaand gedeelte van de uitleg van een notaris. Voor het complete artikel zie Bron: Verplicht beneficiair aanvaarden Kort gezegd houdt de beneficiaire aanvaarding in dat je alleen aansprakelijk bent voor de schulden van de nalatenschap voorzover daar tegoeden tegenover staan. Een soort voorwaardelijke aanvaarding dus. Erfgenamen hebben niet altijd een keuze. Zo móeten ouders namens hun minderjarige kinderen de nalatenschap beneficiair aanvaarden. Voor verwerping heb je dan zelfs de toestemming van de Kantonrechter nodig. Indien een ouder (of voogd) nalaat om beneficiair te aanvaarden, bepaalt de wet dat er toch beneficiair is aanvaard door de minderjarige erfgenaam.

Bronnen:
http://www.ouders.nl/mnot2005-09.htm

Ik kan je alleen maar adviseren om direct een notaris in te schakelen om die zaken goed te regelen en je daarbij te helpen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100