De kredietcrisis is ontstaan door Verenigde Staten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door of in?

kijk op onderstaande site en dan weet je hoe en waarom het ontstaan is:

Ja onder andere door de huizenmarkt daar. Het komt doordat banken elkaar hypotheken aan elkaar geven. Stort de eerste bank omdat veel bewoners uit huis omdat ze geen geld meer hebben dan gaan het als een dominoeffect.

Nee. Ons hele "financiele" systeem is verrot. De VS hebben met hun de laatste jaren op volle toeren draaiende luchtpomp hooguit de boel een beetje versneld.

Derde maal op gv. : Zeker en vast. De rommelkredietn dareren al van 1987 maar alleen een besloten clubje kende collateral debt obligation.

Ja en het is geknapt bij de huizenmarkt.

Vooral door de lage grens waarmee mensen een krediet konden "aanschaffen" in de VS. Mensen geven hierdoor meer uit dan ze terug kunnen betalen. Daarbij heeft de overheid onder George W. ook een flinke duit in het zakje gedaan door munten te lenen waarvan het ook de vraag is of ze ooit terugbetaald kunnen worden. Het is al jaren zo dat de VS een handelstekort heeft. (meer geld uitgeven dan er binnenkomt over het gehele land gezien). Ooit moet dat ergens van terugbetaald worden.... Het antwoord op jouw vraag is ja

De kredietcrisis is niet ontstaan in de Verenigde Staten, de fundering is gelegd over de gehele wereld. Het zaken leven is tegenwordig zo verweven dat je niet meer een land de schuld kan geven. Kijk naar ing, een nederlands bedrijf, maar het is de grootste hypotheek verstrekker in de VS. De kredietcrisis is ontstaan bij alle banken over de gehele wereld. Doordat ze te makkelijk leningen (vooral hypotheken) uitgaven aan consumenten die niet genoeg garand konden staan voor de maand lasten. Waardoor de banken nu miljarden in huizen hebben zitten waar ze niks mee kunnen. Daarbij komt ook nog dat ze onderling geld aanelkaar leenden waar door het nu als een dominospel omvalt. Feit: een bank leent voor elke euro die jij op de bank hebt staan 10 euro uit aan andere instanties. Ik zoek zo wel even een makkelijke uitleg voor dit principe, ben even de naam kwijt.

ja denk het wel. Kom door de mensen die hun hypotheken en leningen niet terugbetaalden IN de VS

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100