Mijn vriend zit met een schuld hoe kan ik helpen als hij niet wil praten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als hij er niet over wil praten dan wil hij misschien ook wel niet geholpen worden. En mensen die niet geholpen willen worden die kan je ook niet helpen. Maar het kan misschien ook zijn dat die vriend alleen op een bepaald moment even niet wilde praten. Vertel die vriend, of schrijf desnoods een briefje of berichtje, dat je klaar staat als hij wel behoefte heeft om te praten. Misschien kun je ook vragen of je hem op een andere manier dan praten kunt helpen.

Je kan hem niet helpen , je kan alleen klaarstaan voor hem als hij wel wilt praten

U kunt hem concreet helpen met geld. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om u daarmee lastig te vallen. Daarmee wordt zijn eigenwaarde aangetast. Nu u op de hoogte bent van zijn schuld kunt u hem aanbieden om hem te helpen. U begrijpt dat de schuld eerst weggewerkt moet worden of aangepakt, alvorens u beiden kunt verder gaan met toekomstplannen.

Je kan het aanbieden, maar dat heb je al gedaan. Soms kan je beter helpen door niet te helpen ben ik sinds kort achter. Maar dat bewust niet helpen vindt ikzelf toch ook altijd nog een probleem.

Vraag je eerst en vooral af hoe jij jezelf en jullie toekomstig kind kan helpen en veilig stellen. Houdt jullie financien gescheiden. Zorg ervoor dat jij nooit voor ZIJN schulden hoeft op te draaien. Vraag daarvoor advies bij een financieel adviseur of bel de belastingtelefoon. Zorg ervoor dat hij een maandelijkse vaste bijdragen aan jullie huishouden doet en dat hij voor jullie kind financieel bijdraagt. Dat is allemaal eerste prioriteit. Blijkbaar beschouwt hij zijn schuld als ZIJN zorg. Laat dat dan maar zo en probeer hem niet te helpen als hij dat niet wil. Zelfs bij schuldhulpverlening kan hij niet terecht als hij dat niet zelf wil. Maar hij moet wel zijn verantwoording naar zijn gezin nemen en daar kun je wel voor een groot deel voor zorgen.

Misschien schaamt hij zich? Misschien wil hij dit zelf oplossen, en jou er niet mee belasten. Ik denk dat je hem al enorm helpt door hem mét zijn schuld te accepteren. Laat hem dit gewoon zelf 'uitzoeken' , wanneer hij jouw hulp nodig heeft, zal hij dat zelf wel aangeven. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100