Aandeel KPN Quest kopen?

Het aandeel KPN Quest schommelt dagelijks tussen de 2 en 3 Eurocent. Stel ik koop voor 10.000 E a 2 cent. Dan heb ik toch de volgende dag of eventueel de daaropvolgende dag 15.000 Euro oftewel 5000 Euro verdient?

verdiend met een d dus!

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het daalt naar 1 cent.

In theorie heb je gelijk. Je moet echter wel in de gaten houden of het soort aantallen waar je over praat daadwerkelijk verhandeld worden voor de prijs die je hoopt te krijgen. En hou rekening met de commissie die je betaald aan je trader.

Klopt helemaal. Doen dus!

ALs je het gaat berekenen, dan klopt dat. Doe er je voordeel mee ;)

Dit is in principe zo, je vergeet alleen de invloed die deze aankoop heeft op de beurs. Als mensen zien dat een persoon ineen keer zoveel aandelen koopt (wat opzich al onmogelijk is) zullen ze het zelfde gaan doen, waardoor de prijs alleen maar verder zakt. Daar komt bij dat bij een aandelen pakket zoals van quest je met 10000 aandelen waarschijnlijk nog enig aandeelhouder bent. De waarde van aandelen is gekoppeld aan de prospectus, en als jij zo'n aankoop zou doen zou dat deze prospectus beinvloeden waardoor je plannetje niet werkt.

Door jouw vraag van 10000 aandelen zal de prijs stijgen, de vraag is namelijk groter dan het aanbod. Hierdoor is jouw transactie niet meer mogelijk. Uitleg: Alle mensen die geen aandelen Qwest bezitten, vinden het aandeel minder waard dan 2 cent, anders kochten ze er wel voor 2 cent. Alle mensen die het aandeel wel bezitten vinden het meer waard dan 3 cent, anders verkochten ze het wel voor 3 cent. Aangezien jij 10000 aandelen wilt kopen voor 2 cent moet je bezitters van 10000 aandelen ervan overtuigen dat hun aandeel minder waard is dan 2 cent. Dit zal je niet lukken, je zult ze meer geld moeten bieden om hun aandeel af te staan (bijvoorbeeld 5 cent). Er is echter niemand die jouw aandelen daarna voor 6 cent wil kopen omdat die partijen nu dan wel aandelen voor 2 à 3 cent zouden kopen.

Boven staande: onzin. De prijs van een aandeel is niet zoals materialistische goederen, het is niet afhankelijk van vraag en aanbod. Het is afhankelijk van het bedrijf waar ze aan gekoppelt zijn. Heeft dit een bedrijf een goede prospectus omdat ze net een nieuwe miljoenen deal hebben gesloten: aandeel steigt. Blijkt dat ze voor miljoenen slechte leningen open hebben staan: aandeel zakt. Als aandelen nu voor 2 eurocent op de beurs staan zou je ze in iedergeval voor 3 eurocent moeten kopen, anders maken ze geen winst. Vervolgens zou jij ze voor 4 eurocent moeten verkopen, wat ze duidelijk niet waard zijn.

Bovenstaande is ook weer onzin, want de prijs van het aandeel is OOK afhankelijk van de vraag in de markt. Hoe verklaar je anders dat de prijzen van ING en Aegon zo schommelen? Dat komt omdat er opeens mensen zijn die denken dat het laagste punt is bereikt (en voorlopig gelijk hebben).

Helemaal correct! Kopen die hap!

japiepatat serieus, hou op met speculeren en luister naar iemand die er dagelijks mee omgaat. In jouw ondoordachte reacte ontkrachtig je je eerst statement gelijk met je tweede. Waarom zou de prijs van aandelen in godsnaam steigen? OMDAT DE PROSPECTUS VAN HET BEDRIJF ER BETER UIT GAAT ZIEN. De aandelen van ing schommelen zo omdat de toekomst van het bedrijf van dag tot dag extreem veranderd. De ene dag krijgen ze 20 miljard van de overheid, de volgende dag moeten ze 300 milioen aan bonussen uitkeren. De prijs van een aandeel heeft helemaal niks te maken met wat het aanbod is. Een bedrijf kan ook gewoon extra aandelen uitgeven als ze geld nodig hebben.

Je hebt ook nog te maken met het verschil in bied- en laatkoers. Je koopt ze voor de laatkoers en verkoopt ze voor de biedkoers. De laatkoers is per definitie hoger dan de biedkoers, dus om winst te maken moet de stijging van het aandeel hoger zijn dan dit verschil.

ik weet niet wat deboender voor werk doet maar met aandelen handel heeft het in iedergeval niets te maken, wat een onzin schrijf je. eerst een reactie op jouw antwoord en daarna probeer ik een antwoord te geven op de vraag of dit verstandig is om te doen je stelt dat als andere zien dat iemand dit aantal koopt zij hetzelfde gaan doen en de prijs dus alleen maar verder daalt???? meer vraag leidt tot hogere prijs en niet lager. het aantal zou niet reeel zijn??? kijk eens in het financieel dagblad in de colom omzet. en de vragensteller heeft het over een prijs van 2 en 3 cent...je hoeft het offer niet te betalen hij bedoeld m.i. een bieding op 2 cent inleggen en als die gevuld is een offer inleggen op 3 cent en wachten tot hij gevuld wordt zoals dat in vaktermen heet. En tot slot je redenatie dat de beurskoers tot stand zou komen door een prospectus? in een prospectus zet een bedrijf dat naar de beurs gaat zijn doelstellingen en vermogen-schuld etc. uiteen teneinde investeerders een zo goed en volledigmogelijk beeld te geven over de kansen en risico's die het beleggen in dit fonds met zich mee brengt. het is een indicator voor een prijs maar niet meer dan dat. de uiteindelijke prijs wordt UITSLUITEND door vraag en aanbod bepaald. neem maar als voorbeeld het aandeel google. dat is bij de ipo verhandeld op basis van de prospectus op 85$ en stond binnen een week 100% hoger...er is echt geen nieuwe prospectus uitgekomen hoor ;-) er was meer vraag dan aanbod op deze prijs, de inschrijving op aandelen was ruim overtekend en beleggers waren bereid om een hogere K/W verhouding te betalen (in het geval van google was een K/V een betere geweest omdat K/W staat voor koers winst verhouding, maar google maakte geen winst.) dus moest er meer betaald worden om de verkoper te verleiden dit aandeel van de hand te doen. en als je het nu nog niet begrijpt klik dan ff op de hyperlink. Joepie, je moet met 2 dingen rekening houden.1. de volumes zijn aan beide kanten groot dus stel je krijgt ze voor 2 cent. er zijn heel veel verkopers voor jouw die al een order in hebben liggen om op 3 cent te verkopen. 2. hoeveel provisie moet je aan je bank/broker betalen voor aan en verkoop van deze aandelen. mvg henk

Bronnen:
http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/...

IN het aandeel KPNQUEST wordt nauwelijks meer gehandeld omdat het bedrijf niet eens meer bestaat. Bij lage omzetten is de koers enorm onder invloed van individuele kopers en verkopers. De koers geeft daarbij de laatst verhandelde waarde aan. Als je een order ter waarde van €10.000,= aandelen KPN Quest à 2 cent plaatst bij je bank of internetbroker,zal slechts een beperkt deel van de huidige bezitters van het aandeel, KPNQUEST voor 2 cent willen leveren. Evenzo zal bij jouw eventuele verkoop à 3 cent, slechts een klein deel potentiele kopers het aandeel ook daadwerkelijk voor die prijs willen kopen. zie ook de discussie op bijgaande url

Bronnen:
http://www.belegger.nl/forum.php?page=topi...

barro35: Okay vriend, ik ben het niet met je eens, dat jij je nou niet over een meningsverschil heen kan zetten is toch echt jouw probleem. En wie zich zorgen maakt over taal en 'vorm' fouten op een forum heeft sowieso al weinig om handen in het leven. Het mooie is ook dat je nu doet alsof je de grote man bent, maar als ik je eerste reactie hierboven lees krijg ik toch een heel ander idee. Daarbij komt ook nog dat niemand je echt gelooft als je zegt dat je al 25 jaar ervaring hebt. Aangezien je waarschijnlijk nog niet eens zou oud bent. Tevens mag je doen en laten wat je wil op je internethuisvrouwenhandelsite, dit is wel even wat anders als 'the real deal'. Dus hier heb je je reactie, denk alleen niet dat het is waar je op gehoopt had.