Waarom geeft de Amerikaanse centrale bank de bijgedrukte Dollars ( 600.000.000.000$ ) niet gewoon weg aan de inwoners van de VS ?

Dan kunnen de mensen het uitgeven .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een mooie gedachte. ;-) Om wat beter inzicht te krijgen, wat er dan gebeurt, zou je die 600.000.000.000$ nog wat verder op kunnen voeren. Want geld bijdrukken kost bijna niets. Waarom zorgt de Amerikaanse Centrale Bank er gewoon niet voor, dat iedere inwoner van de VS miljonair wordt? Dat is hetzelfde, alleen nog wat ingrijpender. Het gevolg zal zijn, dat mensen als idioten spullen gaan kopen. Televisies, auto's, huizen, computers. De vraag naar die spullen zal enorm toenemen. Een wet in de economie is, dat als er ergens veel vraag naar is, de prijzen zullen stijgen. Zelfs met het bedrag dat jij in gedachten had, zal er een enorme inflatie ontstaan. Alles wordt steeds maar duurder, en al snel zal een pak melk 100 dollar kosten, en een computer 100.000 Euro. Op een gegeven moment is het weggegeven geld van de overheid op, maar de mensen moeten nog wel dat pak melk kopen van 100 dollar. Daar is geen geld meer voor, dus er zullen loonsverhogingen moeten komen, met als gevolg nòg meer inflatie. We zitten dan in een spiraal, waar niet meer uit te komen is. Uiteindelijk zal blijken dat al dat weggegeven geld niets waard is, want je kunt er nauwelijks iets voor kopen. Je zit dan in een economische crisis, die veel erger is dan de huidige crisis. Dat is de reden dat overheden voorzichtig zijn met het bijdrukken van geld, en geld weggeven helemaal niet aan de orde is.

Dan is het zo weer op. Mensen geven het meteen uit. Vervolgens willen ze weer meer en gaan ze leningen afsluiten. uiteindelijk zijn de problemen veel groter dan nu.

Weg geven gaat niet dat wordt de dollar direct nog lager. Het is geld dat geinvesteerd moet worden en schulden worden er mee afgelost

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100