bestaat er in Vlaanderen een (private) verzekering die je hypothecaire lening afbetaald als je ontslagen wordt?

Ik ken uiteraard de door de overheid aangeboden verzekering waarbij je afbetalingen worden overgenomen gedurende een bepaalde tijd. Maar die verzekering loopt maar 10 jaar, en bij mij zijn die 10 jaar voorbij.
Is er een private verzekeraar die een gelijkaardig product aanbiedt maar die ook langer dan 10 jaar je afbetalingen verzekert bij ontslag? Of je een inkomengarantieverzekering aanbiedt waardoor je financieel zeker bent als je ontslagen wordt? (de inkomensgarantieverzekering vind ik enkel voor zelfstandigen. voor werkenden heb ik allerlei gevonden voor inkomensgarantie bij werkonbekwaamheid (bv. door ziekte) maar niet bij ontslag).

Toegevoegd na 1 minuut:
bij de inkomensgarantie ben je dan zelf in staat om je afbetalingen te blijven voldoen....daarom ook deze vraag toegevoegd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo op het eerste gezicht: nee, is zo'n aanbieder er in België niet. Een grote aanbieder op de Nederlandse markt van hypothecaire inkomensbeschermers, BNP Paribas Cardiff, is ook in België heel actief, maar zo te zien uitdrukkelijk niet met inkomensbeschermers voor hypotheken. 2 opties : 1) Benader BNP Paribas in België en vraag na of ze dit product ook in België aanbieden 2) Benader BPN Paribas Cardiff in Nederland en vraag na of ze deze producten ook kunnen aanbieden aan Belgische ingezetenen (voor zover mij bekend doen ze dat in ieder geval al voor NL grensarbeiders die woonachtig zijn in België)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100