Hoe wordt er door de verzekering vastgesteld of je wel of niet toegelaten wordt voor een uitgebreide tandartsverzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In sommige gevallen moet je tandarts een formulier invullen hoe je gebit eraan toe is en of er in de komende jaren een dure behandeling nodig zal kunnen zijn. In andere gevallen zal je een vragenlijst moeten invullen, waar door adviseurs naar gekeken zal worden, die het advies aan de zorgverzekeraar zullen verstrekken. Als dit advies negatief uitvalt ben je verplicht dit door te geven aan andere zorgverzekeraars als je daar een tandverzekering af probeert te sluiten. De kans dat je een aanvullende tandverzekering af kan sluiten met een slecht gebit, is dus erg klein. Meer informatie in de link.

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/zorgverzeker...

Er zijn ook zorgverzekeraars die je toelaten zonder medische vragen. Ook voor de tandartsverzekering. Kijk bijvoorbeeld naar StadHolland of DSW. De paketten die ze bieden zijn inclusief fysiotherapie. Tandheelkunde is beperkt qua vergoeding als het gaat om bruggen en kronen, maar controles en gaatjes vullen zijn weer wel voor 100% verzekerd. Dus het hangt ervan af hoe je gebit er voor staat of dit een goede verzekering voor je is. Moet je 6 kronen, dan niet, maar dan kun je nergens terecht. Gaat het om een normaal gebit met twee keer per jaar een controle, een fotootje, een vullinkje, dan ben je wel goed af, want dat wordt helemaal vergoed. NB je moet zelf wel god kijken, want ik ben geen verzekeringsadviseur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100