Hoe betaal ik de therapeut?

Ik ga even een lang verhaal kort maken.

Ik ging met mijn vader naar een therapeut. En door een gebeurtenis besloot ik zelf naar de therapeut te gaan, en mijn vader moet hier niet achter komen.

Nu krijg ik net post binnen voor mij wat de bon is van die afspraak. Maar ik wou dit liever geheim houden voor mijn vader..

En geld voor de therapeut kan ik niet zomaar tevoorschijn toveren, en aan mijn pa vragen wordt dus lastig :S (aan moeder vragen is geen optie)

Wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat je de rekening eerst zelf moet betalen en dan kunt declareren bij de zorgverzekering. Als je nog bij je ouders verzekerd bent (gezien je leeftijd denk ik van wel), dan kan het zijn dat dat via je ouders moet - ik zou de zorgverzekering bellen en vragen hoe of wat. En anders toch maar aan je vader vertellen dat je zelf ook naar die peut bent gegaan.

De therapeut moet natuurlijk wel betaald worden. Wellicht een idee om de therapeut te bellen en het een en ander uit te leggen? Wellicht kun je een betaalafspraak maken.

Als het eerste lijns psychologische zorg is, komt het voor vergoeding door de zorgverzekering in aanmerking. Maar dan zal je vader nog steeds op de afschriften de verrekening zien. Je kan de therapeut benaderen en vragen of het, omwille van de situatie, zonder bon kan en of dat nog van invloed is op het te betalen bedrag. En of je enige tijd krijgt om het te betalen. Misschien heb je een vertrouwenspersoon (vriend, ouders van vriend(in), oom/tante) die als tijdelijke financier kan optreden en aan die persoon afbetalen Het kan natuurlijk ook een optie zijn om je vader er wel in te betrekken. Ik ken de specifieke situatie niet en ik snap dat sommige dingen heel gevoelig kunnen liggen. Aan de andere kant kan openheid tot verrassende resultaten leiden. Wat heb je te verliezen als je het bespreekbaar maakt met je vader? Als het kan, kan de openheid en eventueel in bijzijn van de therapeut de relatie tussen jou en je vader verdiepen. Toegevoegd na 46 seconden: Overigens is er bij vergoeding door de verzekeraar nog steeds een eigen bijdrage verplicht van € 10,--

Zorg,dat je een verwijsbrief krijgt van een arts, Dan betaalt de zorgverzekering de kosten. Als de therapeut de behandeling noodzakelijk vindt, moet dat lukken. Verder vind ik het een beetje raar verhaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100