welke kosten zijn er aan een depressie verbonden qua medische zorg en verzekeringen enzo?

wat moet je allemaal betalen als je een depressie hebt en je moet daar een behandeling voor.. medicijnen, of een MAS behandeling...

Weet jij het antwoord?

/2500

De zorgkosten komen vanuit de AWBZ. Medicatie komen uit je basisverzekering. Daarnaast zijn er een aantal medicijnen die je zelf moet betalen. Je psychiater moet dan de noodzaak aan tonen, een brief sturen, en dan krijg je ze wel vergoed. Dat gaat voornamelijk om kalmeringsmiddelen zoals Xanax. Mocht je depressie zo zwaar zijn dat je niet voldoende hebt aan een psycholoog, dan kan je opgenomen worden. Hierin zijn verschillende gradaties. Voor zover mij bekend is, kost dat voor jouw zorgverzekering rond eur 600 per week. Daarvoor woon je op de werkdagen intern en krijgt er crisisbehandeling, en in het weekend ga je naar huis. Uiteraard zijn er nog veel meer behandelingen, maar het bovenstaande is wat mensen met een ernstige depressies krijgen aanboden.

Helemaal afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt en welk pakket. Het beste kan je naar je zorgverzekeraar bellen en vragen wat er wel en niet vergoed wordt.

wanneer je huisarts je verwijst naar GGZ wordt dit allemaal betaald. medicijnen voorgeschreven door een psychiater meestal ook, hoewel deze niet zo duur zijn. let op : xanax zoals sterrenhemel noemde is rotzooi, niet aan beginnen vanwege verslavingskans, er zijn veel betere middelen (vraag aan je huisarts of psych.) Hulp via een psycholoog wordt (deels) vergoed afhankelijk van je verzekering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100