Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet je bij het handelen(dus kopen en verkopen) in tweedehanse spullen belasting betalen?

Ik ben van plan om te handelen in tweedehanse spullen. En vraag me af of er belasting moet betaalt worden bij de inkoop of verkoop. Ben niet van plan om heel veel tegelijk te kopen. Dus het gaat om een paar stukken per keer. Als er dan bijvoorbeeld geld word overgemaakt naar mijn rekening bij de verkoop. Word en dan controle of iets dergelijks gedaan?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je als particulier af en toe zo maar wat spullen koopt en verkoopt, hoef je geen belasting te betalen. Wordt dit jouw manier om een vast inkomen te krijgen en krijgt je handelen professionele trekjes, dan moet je wel belasting gaan betalen. Kijk op de website van de Belastingdienst https://www.belastingdienst.nl/ voor details, of neem contact op met de dienst voor meer informatie.

Kijk bijvoorbeeld hier https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/checken-of-ik-ondernemer-ben-voor-de-inkomstenbelasting voor de OndernemersCheck, en hier https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/hoe_werkt_de_btw/nieuwe-kleineondernemersregeling/kleineondernemersregeling voor de Kleineondernemersregeling (KOR).
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
+ tsja de Belasting is vaak een belasting

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding