Hoeveel vakantiegeld kan ik netto verwachten?

Ik heb op verschillende berekensites berekend hoeveel vakantiegeld ik in mei netto kan verwachten maar de antwoorden zijn zo uiteenlopend van €1090 tot €1400. Dus vandaar hier de vraag.
Ik ben werkzaam sinds mei dus ik het volle vakantiegeld verdient. Ik verdien €455 per week dus €455x52 = €23660 bruto per jaar.
Ik bouw per week 8,84% vakantiegeld op dus ik zou dan met €23660x8,84% uitkomen op 2091,55 bruto vakantiegeld
nu is de vraag hoeveel dit netto wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Netto is afhankelijk van heel veel factoren. Want belasting wordt in Nederland niet alleen over inkomen uit werk betaald, maar ook over vermogen. Nu maakt de gezinssituatie uit. Want betaald belasting per gezin en niet per persoon. Dan zijn er nog aftrekposten op basis van ziektekosten, giften, eigen huis. Dit is netto vs bruto op basis van jaar inkomen. Nu kun je ook op basis van maandinkomen kijken, dus hoeveel krijg je in de maand mei in handen. Dan zou je denken dat het simpele rekensom is, maar toch niet, want dan maakt het of het je eerste baan is en dus de heffingskorting toegepast wordt of niet. En of je voor kiest om heffingskorting te laten toepassen. Sommige mensen kiezen er voor nooit de heffingskorting toe te laten passen. Dan wordt er maandelijke te veel loonbelasting voor inhouden, maar dan krijg je wel jaarlijke altijd geld terug of hoef je minder geld bij te betalen. De regel van de duim is ga uit dan over het vakantie geld het hoogste tarief geld. En deel de jaarlijkse schijven door 12 om er achter te komen in welke schijf het vakantie valt. En het vakantie geld valt in de laatste schijf, dus je vult de eerste schijven en vrijstelling met je basis inkomen en het overwerk en andere extraatjes komt dan automatisch in de laatste schijf. Sorry, ik heb te weinig gegevens om een echte berekening te maken. En de rekenmodules van de belastingdienst zijn alleen beschikbaar gesteld aan de loonadministraties van de werkgevers en niet openbaar gemaakt aan de werknemers. Dus daarom kun je geen rekenmodule vinden op het openbare publieke internet. En de werkgevers zijn geboden aan geheimhouding over de rekenmethode. Want anders gaat elke werknemer klagen dat er een rekenfout gemaakt is of dat de werkgever niet de belastingwet na leeft. Toegevoegd na 13 uur: ipv de jaarlijkse getallen delen door aantal maanden delen door het aantal weken dus door 53. Ik ga er van uit dat je het vakantie geld bovenop je normale weekloon krijgt, maar mogelijk wordt het als een extra week uit gekeerd. En dan krijg je iets meer netto in handen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100