Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Werkgever houdt geen loonheffing in, hoe kan dat?

Een kennis van mij heeft in een bepaalde maand maar 1 dag gewerkt. Hierdoor is zijn loon heel weinig. De werkgever heeft in het geheel geen loonheffing ingehouden. Ik dacht dat je altijd loonheffing moest betalen. De eerste schijf is 36,55%. Waarom draagt de werkgever geen loonheffing af?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
6.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Over een gedeelte van de belasting die je moet betalen over loon / inkomen krijg je korting. Daardoor hoef je over een deel van je inkomen geen belasting te betalen. Deze korting heet de loonheffingskorting. Over ruim € 6000 inkomen per jaar is geen belasting verschuldigd.

De werkgever is er hier vanuit gegaan dat er niet meer inkomen is dan € 6000. Waarschijnlijk heeft hij de studenten- en scholierenregeling toegepast. Met deze regeling houdt de werkgever dan geen of minder loonheffing in op het loon. Er wordt dan meer loon uitbetaald. Zie de informatie in de bron.
(Lees meer...)
fisbel
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding