Is het mogelijk om legaal off-grid te wonen in Nederland, in een klein huisje wat niet is aangesloten en zonder woonbelasting te betalen?

Ik vraag me af of het mogelijk is om een stukje land te kopen en een "hutje op de hei" te bouwen om alleen in te wonen zonder verstrikt te raken in Nederlandse bureaucratie. (dus voor de wet dakloos)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In theorie kun je als geen aansluiting op de riool en er geen afval op gehaald wordt onder die heffingen uitkomen, maar op het moment dat je eigenaar bent van de grond sta je in het systeem en krijg je een aanslag van de gemeente belasting. Alleen zal de gemeente veel moeite moeten doen om de aanslag te bezorgen op het hutje op de heide. Maar daarvoor heeft de gemeentelijke belastingambtenaar deurwaarders in dienst. De bureaucratie in Nederland is waterdicht.

Zodra je een stuk grond koopt, zit je vast aan een bebouwings- cq bestemmingsplan. Dus al zou je er mogen bouwen, kom je sowieso in aanraking met architekten, bouwplannen, kadaster, notaris en bijna 100% zeker aan gemeentelijke heffingen, bepalingen en natuurlijk niet te vergeten belasting. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100