Ik moet een kopie van mijn aangifte inkomstenbelasting inleveren, wat moet ik kopiëren?

Mag ik een kopie maken van mijn voorlopige aanslag? (brief die ik gekregen heb?)
of moet ik een uitdraai maken in het digitale programma waarin ik mijn aangifte heb gedaan?

Ik heb dit nodig om me in te schrijven bij een woningbouwvereniging.

bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een uitdraai van de (laatste) aangifte die je digitaal gedaan hebt; dat is een kopie van de aangifte inkomstenbelasting. Volgens de site van de rijksoverheid kan zo'n woningcorporatie vragen:" "Bewijs van huishoudinkomen Om uw inkomen vast te stellen kan een woningcorporatie vragen naar: uw laatste aangifte inkomstenbelasting uw laatste salarisstrookje uw laatste uitkeringsstrookje"

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

De woningbouwvereniging vraagt waarschijnlijk om de zogenaamde IB-60 verklaring. De Belastingdienst verstrekt deze inkomensverklaring op aanvraag. Dat gaat via de Belastingtelefoon. De verklaring krijgt u binnen een week opgestuurd. De verklaringen over de jaren 2010 en 2011 krijgt u door uw BSN-nummer in te toetsen. Voor de jaren 2007 t/m 2009 krijgt u een medewerker aan de lijn. Maar deze jaren zijn voor u niet van toepassing. Zie de bron hieronder.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Aangifte inkomstenbelasting is de uitdraai vanuit het digitale programma waarmee je de belastingaangifte gedaan hebt. Dus die bedoelen ze. Voor de zekerheid zou ik ook de voorlopige aanslag meenemen. Kunnen ze dan altijd nog een kopie van maken mocht het nodig zijn.

In dit geval zou ik zeggen: De vraag stellen is hem beantwoorden. Dus: De uitdraai van de digitale aangifte die je voor je eigen gemak moest bewaren, kopiëren en inleveren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100