Wat kun je doen als hoofdbewoner huur en zorgtoeslag op medebewoner heeft aangevraagd?

Het gaat om een vriendin van mij:

Toen zij nog thuis woonde heeft haar moeder achter haar rug om huur en zorg toeslag aangevraagd op haar naam. Reden was omdat moeder dit niet meer op haar naam kon krijgen. Dochter kwam hierachter en is toen stop gezet. Omdat hier geen recht op was heeft dochter een schuld bij de belasting. Kan zij hier wat tegen doen?

Toegevoegd na 30 seconden:
Het werd al die tijd gestort op moeder der rekening

Weet jij het antwoord?

/2500

Aangifte bij de politie voor valsheid in geschrifte. De moeder zal hierdoor wel worden aangehouden, maar zo kan de schuldvraag wel bij de moeder terug gelegd worden.

Deze schuld kan en moet zij claimen bij haar moeder. Over deze schuld dient zij de wettelijke invorderingsrecht te vragen. Deze vordering dient zij op te geven aan de belastingdienst als bezitting en hier over belasting te betalen. 4% van de vordering op tellen bij het inkomen. De moeder kan deze schuld ook opgeven bij de belastingdienst. En hierdoor belastingaftrek krijgen. Vanaf 2013 wordt huur en zorgtoeslag op een rekening te stort en dat is de rekening welke op naam van de rechthebbende is. Gezien de lastige situatie die het oplevert kan beter deze kwestie afgehandeld worden door een rechtsbijstandverzekering of juridische bijstand. Dit is een wespennest met alleen maar verliezers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100