Wanneer komt renovatiewerk in aanmerking voor het tijdelijk verlaagde BTW-tarief?

Renovatiewerk valt tijdelijk onder een verlaagd BTW-tarief van 6%. Ik meen dat deze regeling tot 1 maart 2014 geldt.

Wat moet er voor 1 maart 2014 zijn gebeurd om in aanmerking te komen voor het verlaagde tarief? Is het voldoende als de opdracht is gegeven, ook al wordt pas *na* 1 maart met het werk begonnen? Of moet het werk voor 1 maart zijn begonnen, maar mag het na die datum eindigen? Of moet het werk voor 1 maart zijn voltooid?

Wat zijn hieromtrent de regels?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verlaagde BTW geldt uitsluitend het arbeidsloon, dus niet de materialen. De regeling is van kracht van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Dat betekent dat de werkzaamheden binnen deze periode moeten vallen. Als een deel van werkzaamheden buiten deze periode valt moet de rekening gesplitst worden: het arbeidsloon vallend in deze periode - 6%. Voor het arbeidsloon vanaf 1 maart 2104 geldt weer het oude taief van 21%. Zie vraag en antwoord W in de link hieronder.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Het eerder gegeven antwoord is juist. Er hoort nog wel een aanvulling bij: het tijdelijk verlaagde btw-tarief geldt alleen voor arbeid met betrekking tot renovatie- en herstelwerkzaamheden aan woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Bob Webcareteam Belastingdienst

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100